İnfial kriterleri

Güncelleme Tarihi:

İnfial kriterleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 20:45

AK Parti, TBMM’deki dokunulmazlık dosyalarının hangi kritere göre gündeme alınacağını belirledi. Öncelik HDP’lilerde olmak üzere, ‘toplumda infial yaratan eylemler’ esas alınacak. Bu kritere ‘özyönetim açıklamaları ve canlı bomba PKK’lılar için taziyeye gitmek’ gibi suçların girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TBMM’de bekleyen 452 dokunulmazlık dosyası ile Başbakanlık’tan gönderilecek HDP’lilerle ilgili dosyaların, hangi ölçüye göre gündeme alınacağı netleşti. Daha önceki dokunulmazlık dosyalarında, “İsnat edilen suç ciddi mi? Dokunulmazlığın kaldırılması istenen suç siyasi bir soruşturma mı? Milletvekili siyasi olarak hedef alınmış mı? İşlenen suç kamuoyunda infial yaratıyor mu? Milletvekilinin şeref ve haysiyeti ile ilgili bir itham var mı?” seçenekleri dikkate alınıyordu.

41 HDP’Lİ, 260 DOSYA

AK Parti’de yapılan değerlendirmelerde, öncelikli olarak ele alınacak dokunulmazlık dosyaları için “İşlenen suç toplumda infial yaratıyor mu?” kriterinin esas alınması benimsendi. Bu kriterlere, terör örgütüyle bağı olduğu iddia edilen HDP’li milletvekillerinin gireceği hesabı yapılıyor. Halen TBMM’de bulunan 260 dosya, 41 HDP milletvekili hakkında. Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında “dokunulmazlıklarının kaldırılması” istemiyle hazırlanan fezlekeyi Başbakanlık’a göndermişti. Bu dosyalar, Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurulu’nda sözde “özyönetim” ilanına ilişkin konuşmalar hakkında hazırlanmıştı.

Haberin Devamı

‘SIRTIMIZI YPG’YE DAYADIK’

Ayrıca Tuğba Hezer’in Ankara’da 29 kişiyi öldüren canlı bomba için kurulan taziye çadırını ziyareti, Yüksekdağ’ın “Sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye, PYD’ye dayadık” açıklaması, Faysal Sarıyıldız’ın terör örgütü için silah kaçakçılarından silah temin ettiği iddiaları, Abdullah Zeydan’ın “PKK sizi tükürüğüyle boğar” sözleri ve Burcu Çelik’in korucuları tehdit ettiği iddialarına iişkin soruşturmaların da fezleke olarak TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!