İşte Topal'ın trilyonluk mirası

Güncelleme Tarihi:

İşte Topalın trilyonluk mirası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın ölümünden sonra imam nikahlı eşleri Birsu Hilal Altıntaş ile Safiye Belli'yi birbirine düşüren trilyonluk miras ve miras paylaşım sözleşmesi, sonunda ortaya çıktı. Taraflar arasında 1 Temmuz 1997 tarihinde imzalanan ve Topal'ın ikinci eşi Birsu Hilal Altıntaş'ın ‘‘26 şirketten sadece 3'ü bana kaldı’’ diyerek iptali için mahkemeye başvurduğu miras sözleşmesi, köşe bucak gizleniyordu. Sözleşmede ‘‘aslan payı’’nı Topal'ın ilk eşi Safiye Belli aldı.

Paylaşım protokolü

Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli; Emper Menkul Değerler Anonim Şirketi'nde bulunan hisselerinin tamamını Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a veya göstereceği kişilere devredeceklerdir.

MERCEDES OTOMOBİL

Ömer Lütfü Topal'dan intikal eden 34 FNE 73 plakalı yeşil renkli 1994 model Mercedes marka 200E tipi otomobil Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal adına velayeten Safiye Belli tarafından Emper Menkul Değerler Anonim Şirketi'ne devredilecektir.

TEKSTİL ŞİRKETİ

Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli, Erarslan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki hisselerini ipoteksiz olarak stoklarıyla birlikte borçsuz ve alacaksız şekilde Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a devredeceklerdir.

TURİZM ŞİRKETİ

4- Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli, Leisure Investments Turizm Anonim Şirketi'ndeki hisselerini Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a devredeceklerdir.

GAYRİMENKULLER

5- Ömer Lütfü Topal'dan intikal eden İstanbul İli Sarıyer İlçesi Yeniköy Mahallesi Semender Sokağı 65 pafta 306 ada ve 20 parsel sayılı 132 metrekare yüzölçümlü bahçeli ahşap ev niteliğindeki gayrimenkul ile Muğla İli Bodrum ilçesi Gökçebe Köyü Kızılburun mevkii 8 pafta 698 parsel 1 hektar 1756 metrekare yüzölçümlü 8. blok 8 nolu mesken ile 9. blok 1 nolu mesken mirasçılardan Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli tarafından işbu gayrimenkuldeki hisseleri tapuda Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a devredilecektir.

BMW OTOMOBİL

6- BMW marka 34 BTG 96 plakalı araç Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli tarafından Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a devredilecektir.

KARTAL OTOMOBİL

7- Emir Mobilya Ltd Şirketi'ne ait 34 DZS 65 plakalı Kartal marka otomobil Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli tarafından Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal adlarına velayeten Birsu Hilal Altıntaş'a devredilecektir.

ASLAN PAYI

8- Emir Ömer Topal ve Ömer Lütfü Topal'a velayeten Birsu Hilal Altıntaş, müteveffa Ömer Lütfü Topal'ın hissedarı bulunduğu ve ilgili hisselerin mirasçılarına intikal ettiği ve edeceği Emperyal Otelcilik Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi, Emper Solingen Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Buggy Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Empar Ticaret Turizm Anonim Şirketi, Suadiye Emperyal Turizm Otelcilik İnşaat Petrol Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Başak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Anitaş-Antalya İnşaat İthalat İhracat Turizm Taahhüt Nakliyat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Anonim Şt. Regal Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şt., Emper İnşaat Turizm Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Marbella Turizm Yatırım ve İşletmeciliği, Havacılık ve Havaalanları Hizmetleri İthalat İhracat ve Turizm Anonim Şirketi, Emper Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şt., Emper Döviz Anonim Şirketi, Baydem Döviz Alım Satım Anonim Şirketi, Sorguç Döviz ve Altın Anonim Şirketi, Akper Döviz Hizmetleri Anonim Şirketi, Ankara Ekspres Döviz ve Altın Ticaret Anonim Şirketi, Tekpa Tekstil Yatırım Pazarlama Anonim Şt. Emper Otelcilik Limited Şt. (Kıbrıs), Nam Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Marbella Elektronik Cihazlar ve Parfümeri İthalat ve İhracat Ticaret Limited Şirketi'ndeki hisselerinin tamamını Serdar Murat Topal, Elif Lütfiye Topal ve Ebru Zeynep Topal'a velayeten Safiye Belli'ye devir edeceklerdir. Böylece Emir Ömer Topal ve Ömer L. Topal'a velayeten Birsu Hilal Altıntaş'ın bahsi geçen şirketlerde hiçbir alacağı kalmayacak ve Serdar M. Topal, Elif L. Topal, Ebru Z. Topal'a velayeten Safiye Belli'yi ve ortak oldukları tüm şirketleri gayri kabili rücu olarak umumi olarak ibraz ettiklerini kabul beyan ve taahhüt eder.

Sonucu mahkeme belirleyecek

Birsu Hilal Altıntaş, miras protokolünün iptali yolunda bir süre önce İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş ve annesi Şengül Altıntaş'ın miras paylaşımı konusunda kayyum tayin edilmesini talep etmişti. Başvuruyu öğrenir öğrenmez soluğu aynı mahkemede alan Topal'ın imam nikahlı ilk eşi Safiye Belli kızı Ebru Zeynep Topal'a velayeten talebin reddini isterken, diğer çocukları Elif Lütfiye Topal, Serdar Murat Topal da mahkemeye başvurarak anneleriyle aynı talepte bulunmuşlardı.

YARGITAY GERİ GÖNDERDİ

Fakat İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Birsu Hilal Altıntaş'ın miras paylaşım protokolüne 2 çocuğuna velayeten imza koyduğunu, mirastan pay alması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, sözleşme şartları yerine getirilmese bile, annenin çocukları adına dava açmasında menfaat çatışmasından söz edemeyeceğini ve çocukların menfaatini koruma yolunda anne dışında bir temsilciye gerek olmadığını belirterek talebi reddetmişti.

Mahkemenin red kararını temyiz eden Birsu Hilal Altıntaş, sonunda bir anlamda amacına ulaştı. Yargıtay, tarafların iddia ve savunmaları dinlenmeden bu konuda dosya üzerinden işlem yapılamayacağını belirterek dosyayı mahkemeye geri gönderdi. İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin önümüzdeki günlerde mirasçıları davet ederek dinlemesi bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!