İlk 4 kırmızı çizgi

Güncelleme Tarihi:

İlk 4 kırmızı çizgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 22:29

Başbakan Yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli’nin baş başa görüşmesinde, ağırlıklı olarak anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ele alındı. Yeni anayasa metnini görmek istediklerini belirten Bahçeli, anayasadaki ilk 4 maddenin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Yıldırım da kısa sürede hazırlıklarını ileteceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Yıldırım, Bahçeli’yi köşkün kapısında karşılarken, baş başa düzenlenen görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmede, Musul operasyonu, Fırat Kalkanı Harekâtı’ndaki son durum, Gaziantep ve yurt genelindeki terör olayları ile anayasa değişikliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Ağırlıklı olarak yeni anayasa değerlendirildi.

Bahçeli, görüşmede özellikle MHP’nin kırmızı çizgilerine vurgu yaptı. Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmemesi konusundaki katı tutumlarını sürdürdüklerini anımsatan Bahçeli, ülkenin üniter yapısını tehlikeye atacak düzenlemelere de mesafeli olduklarını ifade etti. Anayasa’nın 104’üncü maddesinde Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri, 105’inci maddesinde de sorumluluk ve sorumsuzluk hallerinin düzenlendiğine işaret eden Bahçeli, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hükümleri kendine göre yorumladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Artık Cumhurbaşkanı ile hükümetin görev, yetki ve sorumluluklarının birbirine karıştığı uyarısında bulanan Bahçeli, sistem üzerinde fiili oynama yapıldığını dile getirdi. Bahçeli, MHP olarak AK Parti’nin sunacağı anayasa metnini görmek istediklerini ifade ederken, milletvekillerinin vicdanları ve inançlarına göre oy vereceğine vurgu yaptı.

TÜRKİYE MUTLAKA MUSUL’DA OLMALI

Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli görüşmesinde Musul operasyonu da konuşuldu. TSK’nın destek verdiği ÖSO güçlerinin El-Bab hedefine ulaşmak için önemli bir aşama kaydettiğini belirten Yıldırım, Musul’daki operasyonda Türkiye’nin yer alması için her türlü girişimde bulunduklarını ifade etti. Bahçeli ise Türkiye’nin mutlaka Musul’da olması gerektiğini belirtirken, başta Telafer olmak üzere bölgedeki Türkmen varlığının korunmasının önemine dikkat çekti. Bahçeli, MHP olarak hükümete bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

AKTAY: BAHÇELİ AÇIKLAMASININ İÇERİĞİNİ DOLDURMUŞ DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarının sorumlu devlet anlayışı yaklaşımıyla takdir edilesi bir tavır olduğunu söyledi. Aktay, “Bahçeli bu tavrın içeriğinin ne olduğunu henüz kendisi doldurmuş değildir” dedi. Aktay, MKYK toplantısının ardından soru üzerine MHP ile ortak bir çalışma olmadığını, her partinin kendi çalış-masını yaptığını söyledi. ( ANKARA )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!