İki üniversiteye rektör ilanı

Güncelleme Tarihi:

İki üniversiteye rektör ilanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 22:17

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rektörlük için seçimlerin kaldırılmasının ardından ikinci kez ilana çıktı. Abdullah Gül ve Pamukkale üniversitelerine rektör olmak isteyen adaylar, 12 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar Rektör Adayı Bilgi Formu’nu doldurarak akademik özgeçmişleri ve yayın listesiyle YÖK’e başvuracak.

Haberin Devamı

Adaylar sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvuruda bulunabilecek. Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması şartları aranacak.

KADRO YA DA SÖZLEŞME ŞARTI ARANMIYOR

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu ya da sözleşmeli olarak görev yapma şartı aranmayacak. Başvuru dilekçesiyle birlikte ilgili formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer alacak. Başvurular, bizzat veya posta ile YÖK’e yapılabileceği gibi “rektoraday@yok.gov.tr” adresine elektronik posta yoluyla da olabilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!