Girişimcilerle yatırımcıların buluşma yeri

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilerle yatırımcıların buluşma yeri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 18:30

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi bu yıl Türkiye’de yapıldı. Zirvede Keiretsu sisteminden esinlenerek Keiretsu Forum’u kuran Randy Williams da vardı. 2.000’den fazla yatırımcı üyesi olan şirket, girişimcilerle yatırımcıların buluşma noktası.

Haberin Devamı

Girişimcilerle yatırımcıların buluşma yeri
2010’dan beri faaliyette olan G20 Genç Girişimciler İttifakı, girişimcilik ekosistemini destekleme ve girişimcilerin sorunlarına çözüm önerileri sunabilmek amacıyla her yıl G20 YEA Zirvesi yapıyor. Zirve, bu yıl ‘Girişimcilik Kültürünün Küreselleşmesi’ ana temasıyla 7-9 Eylül’de İstanbul’da düzenlendi. Etkinliğe tüm dünyadan yüzlerce girişimci, yatırımcı ve işadamı katıldı. Katılımcılar, zirvede girişimcilik ekosistemini yönlendiren deneyimli isimleri dinleme fırsatı buldu. Bu isimlerden birisi de Keiretsu Forum’un kurucusu ve CEO’su Randy Williams idi.

Keiretsu sistemi, Japonca’da geniş güç ve erişime sahip, birbirine bağlı kuruluşlardan oluşan işletme gruplarını tanımlamak için kullanılıyor. Keiretsu Forum da karşılıklı fayda esasına dayanan bir şirket. Şirketin kurulma amacı, kaliteli bir girişim yaratabilmek için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak. Bunun için de girişim sermaydarları, üniversiteler ve diğer kuruluşlarla işbirliği yapıyorlar.

Girişimciler ve yatırımcıları buluşturan melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum, 2000’de kuruldu. Bugün globalde, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 39 ofisi ve 2.000’in üzerinde üyesi bulunuyor. Keiretsu Forum üyeleri, bugüne kadar globalde 765, Türkiye’de ise 13 şirkete toplamda 650 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirmiş.

Keiretsu Forum’a üye yatırımcı olabilmek için belli bir ödeme yapılması gerekiyor, girişimciler için ise üyelik şartı aranmıyor. Belli süreçlerden geçildikten yatırımcılara sunum yapılıyor. Bunun ardından üyeler bireysel olarak yatırım yapıp yapmama kararı alınıyor.

Bir uzmandan destek alın
Randy Williams’a göre iyi bir fikir sahibi olmak, başarılı bir girişimci olabilmek için tek başına yeterli olmayabilir. Öncelikle, bir girişim şirketi kurmadan önce mutlaka uzmanlardan destek alınmalı. Bu kişilerin yapacağınız işi, sektörü iyi bilmesi ve sizi iyi tanıması gerekiyor. Bunun yanında, yapacağınız işin geniş bir pazarı olduğundan emin olunması ve sadece yöresel değil globale hitap etmesi de önemli.

Williams, Keiretsu Forum’u kurmasındaki nedenlerden birini fikir paylaşımına ihtiyacı olarak açıklıyor. Bu yatırım ağında biraraya gelen yatırımcılar Keiretsu’nun daha iyi bir yatırım şirketi olmasını sağlıyor. Tek başına olmak ve başkalarının hatalarından ders çıkarmamak, para kaybettirebiliyor.

Williams, girişimcilere iş-özel hayat dengesini iyi ayarlamalarını ve ne olursa olsun yapmayı istedikleri işten vazgeçmemeleri gerektiğini tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!