Babaları için 1 gün çalıştılar

Güncelleme Tarihi:

Babaları için 1 gün çalıştılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 17:43

Pierre Cardin’in Babalar Günü’ne özel başlattığı kampanyada 60 genç bir gün boyunca çalışıp, karşılığında babalarına hediye aldılar.

Haberin Devamı

Pierre Cardin “1 Günlük iş” projesi ile 60 gence, babalarına kendi kazandıkları parayla hediye alma imkanı tanıdı. “1 Günlük İş” projesine 6-12 Haziran tarihleri arasında ağırlıklı olarak sosyal medya aracılığıyla toplam 15.161 kişi başvurdu. Başvurular ön elemeden geçtikten sonra yüz yüze yapılan görüşmelerle uygun bulunan 60 kişi Türkiye çapındaki mağazalarda istihdam edildi.

Gençler 1 gün boyunca mağazalarda çeşitli görevlerde çalıştılar. Reyon düzenleme, depo yerleşimi, ürün katlama, ütü, alarm takma hatta vitrinde canlı manken olarak görev aldılar. Ödülleri günün sonunda 200 TL karşılığında ürün almak oldu. Çoğu hakkını gömlek+pantolon, t-shirt+pantolon kombinleriyle değerlendirdi. Ağırlıklı olarak en çok tercih edilen ürün gömlek oldu. Günün sonunda gençler, “Babamı bu hediyenin maddi değerinden çok onun için harcadığım emek mutlu edecek” dediler.

Haberin Devamı

Pierre Cardin Marka ve İletişim Müdürü Sevra Erhan, ‘Gençler baba parasıyla değil kendi emekleriyle çalışıp hediyelerini kazansınlar ve deneyimlerini kitlelerle paylaşalım fikri’nden yola çıktıklarını söylerek, “Amacımız gençlerimizi çalışmaya teşvik etmek, belki ilk defa iş deneyimi yaşayacaklara destek olmak, şimdiye kadar babalarına yaptıkları için teşekkür etme fırsatı bulamayan arkadaşlarımıza böyle bir imkan sağlamak ve tabi ki babalarımızı bu kadar değerli bir hediye ile buluşturarak onlara unutmayacakları bir deneyim yaşatmaktı. Gençlerin bu hediyeleri kazanması için 1 gün boyunca mağazalarımızda çalışmalarını istedik ve mağazacılığın zorluklarını yakından bildiğimiz için gerçekten hak edeceklerine inanıyorduk” diyor.
Sevra Erhan, “Mağazaların özellikle yaz dönemi için ihtiyaçları çerçevesinde ‘1 günlük iş’ projemize başvuran gençlerimizle görüşmeler yapıp onlar da isterse part time ya da full time kadromuza dahil etmek için istekliyiz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!