İfadeye çağrıldılar

Güncelleme Tarihi:

İfadeye çağrıldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 22:27

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından muhalefet liderleri arasında ilk mahkeme çağrısı HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a gitti.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş’ı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçlamasıyla başlattığı soruşturma çerçevesinde talimatla ifadeye çağırdı. Demirtaş’ın ifade vermeye gitmeyeceği öğrenildi.

Demirtaş, 27 Şubat 2016 tarihinde, Mersin Akdeniz ilçe örgütünün önündeki konuşmasında, “Bunlar ahlaksız, cenazelere işkence yaptılar. İsrail bile bunu yapmamıştır. Senin faşizmine karşı direneceğiz. Seçeneğimiz budur. Her yerde savaşa karşı çıktık” demişti.

TOPLAM 7 VEKİL OLDU

Açıklama üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında, ‘Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Demirtaş’ın ifade vermeye gitmeyeceği bildirildi. Bu arada, HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de haklarındaki soruşturma nedeniyle ifadeye çağrıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘kamu görevlisine iftira’ suçundan talimatla ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına davet edildi. Geçen hafta içerisinde de HDP’li milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan ve Ayhan Bilgen de telefonla ifadeye çağrılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!