İçel Anadolu Lisesi Türkiye 2’ncisi oldu

Güncelleme Tarihi:

İçel Anadolu Lisesi Türkiye 2’ncisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:38

İçel Anadolu Lisesi, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Haberin Devamı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve böylece farklı bilimsel bakış açıları kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenliyor. Bu yılki final Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Bu yıl yarışmalara 13 bin 33 proje ile 20 bin 982 öğrenci başvuru yaptı ve 12 bölgede yapılan bölge sergilerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 221 proje Ankara’daki final yarışmasına katıldı.

Mersin’i Ankara’da yapılan finallerde temsil eden İçel Anadolu Lisesi Fizik alanında Türkiye ikinciliği kazandı. İçel Anadolu Lisesi öğrencisi Ayça Ceren Canatan ile Danışman Fizik öğretmeni İlknur Köstekçi hazırlamış oldukları ‘Parabolik oluk tipi güneş kolektörlerindeki sorunların çözümü için yeni bir yol; konkav boru modeli’ projesi ile Türkiye 2’nciliği elde ettiler.

 

BAKMADAN GEÇME!