Hollanda ve Belçika’da referandumu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda ve Belçika’da referandumu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 15:35

Hollanda ve Belçika’da partililerle buluşan AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse, anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

AVRUPALI Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Zafer Sırakaya ile birlikte ilk olarak Hollanda’ya gelen AK Parti milletvekili Mustafa Köse, Rotterdam’da diğer illerden de gelen partililere hitap etti. Köse, anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sisteminin detayları hakkında bilgi vererek, partililerin sorularını yanıtladı. Köse’nin ikinci durağı ise Belçika oldu. Brüksel’de partililerle buluşan Köse, cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Köse, “Ülkemiz AK Parti iktidarları döneminde hem demokratik olarak hem de ekonomik olarak büyüdü ve güçlendi. Bu gelişimi yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bizlerden daha iyi görüyor. İşte bu büyüme ve gelişmenin hızlanması için hükümet sistemimizin değişmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

DAHA GÜZEL TÜRKİYE BIRAKMAK GÖREVİMİZ

Referandumda dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Türklerin oylarının çok önemli olduğunu belirten Köse, şunları söyledi: “Türkiye hepimizin. Sizler ülkenizden uzak yaşasanız da aileleriniz, akrabalarınız orada ve sizler bir süre sonra ülkenize geleceksiniz. Yarınlarımıza daha güzel, daha gelişmiş bir Türkiye bırakmak hepimizin görevi. 16 Nisan’da seçim yapmayacağımızı, ülkemizin geleceğinin oylanacağını, bu sistem değişikliğinin kazanımlarını kapı kapı dolaşarak anlatmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!