Her öğrenci telefonunda olması gereken 10 uygulama

Güncelleme Tarihi:

Her öğrenci telefonunda olması gereken 10 uygulama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 17:02

Akıllı telefonlar, başlı başına bir eğitim aracı. Binlerce mobil uygulama eğitim sisteminde büyük farklar yaratıyor. Artık dünyanın diğer ucundaki bir okulun dersine katılmak sıradan hale geldi. Yüz binlerce kitaba tek tıkla ulaşabiliyoruz. ABD’li teknoloji sitesi Lifehack, bir öğrencinin akıllı telefonunda mutlaka olması gereken uygulamaları sıraladı.

Haberin Devamı

Any.Do
Bu uygulama unutkanlar için birebir. Ev ödevi, proje ve araştırmalarınızı planlamak ve tam vaktinde yapmak için Any.Do’yu kullanabilirsiniz. Google, Facebook ve herhangi bir mail hesabınızla giriş yapabileceğiniz uygulamayı kullanmak çok kolay. Öncelikle yapmanız gereken görevi yazın, ardından ekranın altında beliren “Bana hatırlat” sekmesine tıklayın. Bugün, yarın, gelecek hafta veya istediğiniz başka bir zamanı seçebilirsiniz. Emin olun uygulama o işi yapana kadar peşinizi bırakmayacak, sesli uyarı verecek, durup dururken ekranda kendini gösterecek. Any.Do ile unutkanlık, artık yapılmamış ödev ve projeler için bir bahane değil.

Mathway
Bu uygulama nasıl kullandığınıza bağlı olarak çok faydalı olabilir. Mathway özetle matematik problemlerini çözen mobil bir uygulama. Telefonunuzun kamerasıyla problemi görüntülüyorsunuz. Mathway problemi sayfa üzerinde çerçeveledikten sonra, size sonucu ve gidiş yolunu gösteriyor. Bu sayede üzerinde kafa yorduğunuz bir problemin nasıl çözülebileceğini adım adım öğrenebilirsiniz. Mathway cebir, trigonometri, istatistik gibi birçok problemin üstesinden kolaylıkla geliyor. Matematik severler için cepte olmalı.

Haberin Devamı

Google Drive
Yüzlerce sayfa not, kitap ve görsel içerik; elde taşımak için fazlasıyla ağır. Google Drive sayesinde ihtiyacınız olan tüm dosyalara vakit kaybetmeden ulaşabilirsiniz. Bu paylaşım ağıyla tek aygıta yüklediğiniz bir dosyaya tüm cihazlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Google hesabına sahip arkadaşlarınızla ortak bir dosya üzerinde çalışabilir, slayt veya tablo hazırlayabilirsiniz. Akıllı telefonunuzdaki fotoğraf ve videoları Google Drive’a yükleyerek, derslerde sunumlarınıza renk katabilirsiniz.

TED
Bir öğrenci için olmazsa olmaz bir uygulama. Binlerce konuda, alanlarında uzman kişilerin yaptığı ufuk açıcı yüzlerce konuşma var. Başarılı arayüzüyle, HD kalitede, altyazı seçenekleriyle videolara kolayca ulaşmanızı sağlıyor. İlginizi çeken bir konuda arama yapın. Üstelik yabancı dilinizi geliştirmek isterseniz, bu uygulama çok işinize yarayacak. Türkçe desteği de sunan uygulamada beğendiğiniz bir videoyu sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Scribd
Dünyanın en büyük online kütüphanesine hoş geldiniz! Burada, eğitim hayatınızda işe yarayabilecek milyonlarca kitap ve doküman sizi bekliyor. İçerisinde e-Kitap barındıran bu dijital kütüphane servisinin mobil uygulaması mutlaka her öğrencinin akıllı telefon veya tabletinde olmalı. Uygulamada Türkçe kitaplar yer almıyor. Aynı zamanda 30 günlük deneme sürümünden sonra ücretli.

Mailbox
Mail trafiğini kontrol ederken problem mi yaşıyorsunuz? Mailbox işinize yarayabilir. Birkaç farklı mail hesabı ekleyebileceğiniz uygulama sayesinde gelen mailleri gözden kaçırmayacaksınız. Önemli iletiler için ‘hatırlatıcı’ da ekleyebilirsiniz. Özellikle okul hesabınızdan gelen mailleri Mailbox sayesinde düzenleyerek hiçbir önemli noktayı atlamazsınız.

Haberin Devamı

Skype
Skype’ı gördüğünüzde “Burada ne işi var?” diye sormuş olabilirsiniz. Ancak bu uygulama sadece muhabbet için kullanılmıyor. Skype sayesinde konferanslar, söyleşiler, dersler yapılıyor. Uzaktan eğitim teknolojisinin gelişmesiyle artık dünyanın diğer ucundaki bir okulla tek tıkla iletişime geçebilirsiniz. Bugün birçok üniversite, mülakatlarında Skype’tan faydalanıyor. Bir öğrencinin tüm dünyayla iletişim halinde olması için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?

RealCalc Scientific Calculator
Bulup bulabileceğiniz en iyi hesap makinesi. Özellikle matematikçiler için biçilmiş kaftan. Dünya çapında 20 milyondan fazla indirilen uygulama, aklınıza gelebilecek her işlemin altından rahatça kalkıyor. Sonuçta geçmişi sunma özelliğine sahip uygulama, matematiği yaşam biçimi haline getirmiş öğrencilerin akıllı telefonlarında mutlaka bir köşede bulunmalı.

Haberin Devamı

Google Keep
Not almayı çok kolaylaştırıyor. İndirdikten sonra Google hesabınızla giriş yapıyorsunuz. ‘Not alın’ bölümüne tıklayıp yazabilir, fotoğraf ekleyebilirsiniz. Notlarınız sticker gibi görünüyor. İstediğiniz yeri değiştirebiliyor ya da renklendirebiliyorsunuz. Notları Google Drive’da arşivlemek ya da maille iletmek mümkün. Bir buluşmayı, ödevi ve projeyi hatırlatmakta birebir. Keep’i ücretsiz indirebilirsiniz. PC versiyonu da mevcut.

Dictionary.com
Siz de İngilizce-Türkçe ya da Türkçe-İngilizce sözlük uygulamaları kullanıyorsanız, bunu bir kenara bırakın. Çünkü öğrenirken bir dilden başka bir dile direkt çeviri yaptığınızda, edindiğiniz bu bilginin kalıcı olmadığını göreceksiniz. Dictionary.com uygulamasında 30 farklı dilde 2 milyonu aşkın kelime mevcut. Başarılı bir arayüze sahip uygulamada kelimenin bir  cümlelik açıklamasının yanısıra nasıl telaffuz edildiği, eş anlamlı sözcükler gibi birçok özellik de yer alıyor. Üstelik uygulama internet bağlantısı olmadan da çalışabiliyor

BAKMADAN GEÇME!