GeriSeyahat Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

Hazine avcılarının Avustralya’dan Endonezya’ya, Bahamalar’dan Florida’ya uzanan efsanelerini keşfedin. Uzak coğrafyalara yapacağınız uçak yolculuğundan önce, booktheboat.com ile bir tık uzağınızdaki yatı dünyanın herhangi bir noktasından kiralayın ve efsanelere ev sahipliği yapan egzotik kıyılarda seyredin.

Avustralya’da uçuşunuzu en uygun şekilde gerçekleştireceğiniz noktada "book the boat" sitesinden kiralayacağınız, üstelik bunu yoğun iş temponuz içinde son dakikada ve alacağınız en uygun fiyatla yapabileceğiniz yatınızla Tazmanya Denizi’ne benzersiz bir seyir planlayın. Bu seyrin teması ise, efsanelerin coğrafyası olan Lord Howe adası olsun. Lord Howe Adası’nın efsaneleri, muazzam miktarlarda altın taşıyan bir balina gemisine dayanıyor. Hikayeye gore, 1829 yılında gerçekleşen kaza sonrasında batan gemideki hazine, geminin ekibi tarafından Lord Howe Adası’nda bir yere gömülüyor. Hazineyi bulamasanız bile, bölgedeki benzersiz mercanlar ve muhteşem plajlar sizi hayli tatmin edecektir.

Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

Endonezya’nın Sumatra sularındaki hazine hikayesi ise çok daha eskiye dayanıyor. Efsaneye göre 1512 yılında, Flor Do Mar isimli değerli maden gemisi Sumatra açıklarında batıyor. Enkazı henüz bulunamamış olan gemide, şimdiye kadar batan en değerli hazine olduğu iddia ediliyor. Hazine avcısı Robert Marx, enkazı bulmak için milyonlarca dolar harcadı. Kim bilir, talih belki de Sumatra’nın egzotik kıyılarını gezen bir charter yata gülecek.

Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

Bahamalar’da kiralık yatınızla seyir yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Son dakika charter ile bir tıkla planlayacağınız tatilinizin, en keyifli biçimde Bahamalar’da gerçekleşeceğini düşünüyorsanız çok haklısınız. Hazine hırsızı, korsan Henry Morgan’ın (ünlü rom markasının isim babası) mezarının olduğuna inanılan Morgan’s Cave mağarası, Bahamalar’daki Andros Adası’nda yer alıyor. 17. yüzyıl’a dayanan bu hikayeye rağmen adada Henry Morgan’ın hazinesi bulunamadı. Ancak gerçek hazinenin adanın ta kendisi olduğu düşünülebilir.

Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

Florida’daki Amelia Adası’nın, 1715 Hazine Filosunun en önemli gemisinin enkazına ev sahipliği yaptığına inanılıyor. Adanın muhteşem doğasının tadını çıkarırken hazineyi unutacağınız kesin.

Hazine Avcıları Rotasını Keşfedin

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

False