Ceviz, doymamış yağ asitlerinden zengin bir yağlı tohumdur. Bitkisel omega 3 yağ asidi, E vitamini ve polifenolik bileşik içeriği çok yüksektir. Bu içerikleri sayesinde antioksidan özelliği de çok yüksektir. Cevizdeki baskın olan bu bileşikler antioksidan özellikle beraber anti-enflamatuar biyoaktiviteye sahip olduğu için kanser, kardiyovasküler ve nörodejeneratif hastalıklar gibi birçok hastalığa karşı koruyucu olabilir. Peki ceviz suyunun vücuda etkileri neler? Sağlık için faydalı mı? Diyetisyen Deniz Zünbülcan, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#CevizSağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam, kalp-damar hastalıklarını tetikliyor. Tereyağı, iç yağı, margarin, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar, şeker içeren unlu mamüller, beyaz ekmek ve daha birçok yiyecekten sakınılması gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, cevizin kalp-damar sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekiyor.
#Ceviz MucizesiSağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olmak için doğru bir şekilde beslenmek gerekiyor. Ayrıca meyve, sebze ve kuruyemişler belli oranda doğru bir şekilde tüketildiğinde hastalıkların da önüne geçilebilir. Ceviz kürü ise oldukça faydalıdır. Ceviz kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ceviz, cevizgiller ailesine mensup olan Juglans cinsinden tek tüysü yaprakları karşılıklı olarak dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerine verilen ortak bir addır. Ülkemizde yetişen önemli ağaç türleri arasında bulunur. Sizin için Ceviz ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Ceviz ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Ceviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin Faydaları