Gündem 24 Saat- 04.07.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 04.07.2018
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 15:46

...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İDAM YANITI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya giderken Tarabya Köşkü çıkışında kendisine soru soran bir kadına “Yavaş, yavaş” yanıtını vedi. Erdoğan, “Hayvan hakları zaten gündemde de, idam cezası tabii biraz daha zor. Anayasa kararı gerekiyor” dedi. 

KILIÇDAROĞLU: “KURULTAY ÇAĞRISI YAPMAYACAĞIM” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Örgüt, bir kişinin arka bahçesi değil. Önümüzde yerel seçim var, hazırlıklarını sürdürüyoruz” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ İLE İLGİLİ İLK KHK YAYINLANDI 

Resmi Gazete'de yayımlanan 74 maddelik KHK ile bazı kanunlarda değişiklik yapılarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik düzenlemeler yer aldı. Yeni KHK, Cumhurbaşkanı'nın ant içerek göreve başladığı gün yürürlüğe girecek. 

Haberin Devamı

BELÇİKA’DA İSLAMAFOBİK SALDIRI 

Belçika'nın Anderlues kasabasında, ırkçı ve İslamofobik saldırıya uğrayan 19 yaşındaki Müslüman kadının vücuduna kesici aletle haç çizildiği ortaya çıktı. Sokakta genç kızın önünü kesen saldırganlar önce kıza hakaret etti, ardından da başındaki örtüyü ve elbiseleri yırttı. 

ALKOLLÜ İÇKİYE YÜZDE 15.5 ÖTV ZAMMI 

Haziran ayı enflasyonun açıklanması ve 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber içkiye yapılacak zam oranı belli oldu. İçki çeşitlerine yapılan ÖTV artışı da yüzde 15.5 oldu. Bu düzenlemeden sonra rakıya 10 lira zam yapılması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!