‘Günümüzün Neronları yeni bir ateş yaktı’

Güncelleme Tarihi:

‘Günümüzün Neronları yeni bir ateş yaktı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 00:28

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının kendisini her gün yeni bir krizin ortasında bulduğunu belirterek, “Türkiye olarak krizleri aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayret içerisindeyken bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. Suriye meselesinde ‘mesafe katettik’ derken, kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen’den yükselen feryatları buluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Meridyen Derneği’nin düzenlediği 7. Hadis ve Siret Araştırma Ödülleri Töreni’ne katılan Erdoğan özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜM YOLLARI TIKANIYOR

“Kendimizi hemen her gün yeni bir kriz veya çatışmanın ortasında buluyoruz. Türkiye olarak her hal ve şart altında kardeşlerimizin arasını yapmaya, krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayret içerisindeyken, bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye meselesinde mesafe katettik katliamları durdurduk derken kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen’den yükselen feryatları buluyoruz. İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek, Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüs’te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek, planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç Müslümanların enerjilerini ve kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir.

Haberin Devamı

KAZANAN SÖMÜRGECİLERDİR

Müslümanlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar, terör örgütleridir. İsrail gibi devlet terörü uygulan ülkelerdir. Müslümanların kavgalarının yegane kazananı, sömürgecilerdir, silah tüccarladır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu derece hukuksuz davranabiliyorsa, sebebi Müslümanların o içler acısı halidir. Kadim İslam beldelerinden ezanlar değil, dumanlar yükseliyorsa, bunun nedeni biraz da Müslümanların basiretsizliğidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç, Müslümanların harem-i izzetine Allah’ın izniyle el uzatamaz. Müminler, Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlense, hiç kimse milyarca insanı karşısına almaya cesaret edemez.

Çağrımızla toplanan İİT Olağanüstü Zirvesi’nin bir kırılma noktası olduğunu düşünüyorum. Kısa bir sürede, istenildiği zaman Müslümanların neler yapabileceklerini tüm dünyaya göstermiştir. Teşkilatın oybirliğiyle Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak ilan etmesi, tarihi bir duruştur. Teşkilat, hem kuruluş gayesine sahip çıkmış, hem de rüştünü ispat etmiştir.”

Haberin Devamı

‘İFTİRALARIN BOYNUNA NASIL DOLANACAĞINI GÖRECEK’

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti’nin Yalova 6. Olağan Kongresi’ne katıldı ve özetle şunları söyledi:

‘MANKAFA KİME DERİZ’

“Öyle bir ana muhalefet var ki, yeni adıyla ana hıyanet . Bunları hiç görmüyor. Osmangazi’den geç, Yavuz Sultan Selim köprüsünden geç, Avrasya tünelinden geç. Yoksa biz görmediğimiz zamanlarda mı geçiyor? ‘Bu köprülerin fiyatını açıklamadınız’ diyor. ‘Hastanelerin fiyatını açıklamadınız’ diyor. Kaynak çeşitlendirme nedir ekonomide, bunu bilmeyecek kadar cahil bu adam. Cebinizdeki parayı harcamak gayet kolaydır. Dedik ki, bir şeyler ortaya koymamız lazım. Kamu özel ortaklığı. Bütün bunları devreye sokarak, hamdolsun, hastaneleri böyle yaptık. Ama bunların kafası basmaz, anlamaz. Biz mankafa kime deriz? Kime deriz biliyorsunuz değil mi ? Anlıyorsunuz zaten. ‘Nerden aklına geldi başkan?’ Man Adası’ndan aklıma geldi.

Haberin Devamı

‘GÜN YAKLAŞIYOR...’

Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla, sen kalkıp da Tayyip Erdoğan ve ailesine leke süremezsin. Gün yaklaşıyor. Yargıda hesabını vereceksin. Bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek. (Kemal istifa sloganlarına) Onu siz demeyin. Onu CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim söylesin. Onu onlar söylesin.”

ABD’nin başka hesapları var diye Suriye’de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak’ın mezhep kökenli bölünmesine seyirci kalmayacağız. Kudüs’e uzanan her eli İstanbul’a uzanmış sayarız. Biz sonuna kadar hakkı haykırmaya, söylemeye devam edeceğiz.”

‘Günümüzün Neronları yeni bir ateş yaktı’

Haberin Devamı

CHP’Lİ BAŞKAN KARŞILADI

İstanbul’dan helikopterle Yalova’ya gelen Erdoğan askeri törenle karşılandı. Erdoğan’ı karşılayanlar arasında Yalova’nın CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman da vardı. Salman karşılamaya ilişkin fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!