YKS tercih kılavuzu 2022: YKS tercihleri ne zaman yapılacak? Üniversite taban puanlar için gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

YKS tercih kılavuzu 2022: YKS tercihleri ne zaman yapılacak Üniversite taban puanlar için gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 18:08

YKS tercih kılavuzu 2022 yılında yoğun ilgi görüyor. YKS’ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından heyecanla tercih tarihlerini beklemeye başladılar. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün YKS tercih tarihlerini açıklarken, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. YKS tercih kılavuzu ise bu hafta erişime açılacak. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Üniversite tercihleri ne zaman sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 18 Temmuz tarihinde YKS sonuçlarını erişime açtı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih süreci için beklentileri artarken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tercihlerin 27 Temmuz-5 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi. 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun 22 Temmuz'da yayınlanması bekleniyor.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. " ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Adaylar YKS tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklar.

2022-YKS PROGRAM VE KONTENJANLARI BELLİ OLDU

Kurum tarafından yapılan açıklamada, '2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.' denildi. 

YKS TERCİH KILAVUZU ÖN BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar. YKS taban puanlarının bir kısmı ön bilgi amaçlı yayımlanan kılavuz içerisinde yer aldı. 

2021 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!