YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu... Üniversite sonuçları ne zaman erişime açılacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu... Üniversite sonuçları ne zaman erişime açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 18:46

Üniversite adaylarının gözü kulağı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarında. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversite ve bölüme yerleşenler için kayıt maratonu başlayacak. Yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman, ayın kaçında erişime açılacak?

Haberin Devamı

Üniversite tercihlerinin üzerinden günler geçmesi nedeniyle YKS tercih sonuçlarına yönelik sorgulamalar hız kazandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) tercihleri online sistem üzerinden 7-14 Ağustos tarihleri arasında alınmış, üniversite kayıt tarihleri de kamuoyuyla paylaşılmıştı. Peki, Üniversite (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin duyuracağı üniversite yerleştirme sonuçları için geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz yıl 26 Temmuz tarihinde sona eren tercih döneminin ardından sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 8 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. Bu yıl için en net açıklama ise Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirilen ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’den gelmişti. Özer, temmuz ayında yaptığı açıklamaya göre, YKS puanlarıyla yapılan tercih sonuçları 31 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. Adaylar cuma günü YKS puanlarıyla tercih ettiği üniversite ve bölümlerden birine yerleşip yerleşemediğini öğrenebilecek.

Haberin Devamı

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!