YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak? İşte YKS sınav görevli ücret ödemesi hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak İşte YKS sınav görevli ücret ödemesi hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 23:25

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süreci başladı. Geçen yıl 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu TYT'ye bu yıl 3 milyon 234 bin 409 aday ile rekor başvuru gelmişti. Öte yandan sınavlarda on binlerce öğretmen gözetmen olarak yer alıyor. Peki, YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

YKS’nin birinci oturumu olan TYT’de 521 bin 191 kişi görev aldı. 19 Haziran Pazar günü yapılacak ikinci oturum olan AYT’de ise 317 bin 765 kişi görevli olacak. Aynı gün uygulanacak ve son oturum olan YDT’deki görevli sayısı ise 30 bin 418 kişi. Sınav görevlisi olarak yer alan kamu personellerine hizmetlerine binayen ücret ödemesi yapılıyor. İşte, YKS sınav görevli ücret ödemesi hakkında bilgi...

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS görevli ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. ÖSYM'nin ortalama 2 hafta içerisinde ücretleri yatırması bekleniyor.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

GÖREVLİLERİN MASKE TAKMASI ZORUNLU MU?

2022-YKS, pandemi döneminin ardından uygulanacak ilk sınav olacak. ÖSYM pandemi dönemindeki bütün sınavları, COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nca oluşturulan “COVID-19 Kapsamında Ulusal Sınavlarda Alınması Gereken Önlemler” doğrultusunda hazırlanan “Pandemi Dönemi Sınav Uygulamaları Rehberi”ne göre uyguladı.

Haberin Devamı

Bu rehbere göre salonlara seyrek aday ataması yapıldı. Adaylara bina girişlerinde maske, dezenfektan ve dezenfektanlı mendil dağıtıldı. Bundan sonraki sınavlarda maske ve dezenfektan dağıtımı yapılmayacak, sadece Sınav Binası girişlerinde adaylara dezenfektanlı mendil verilecek. Sınav görevlileri ve adaylar isterlerse kendi maskeleriyle sınava gelebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!