Yerin altında sahur ve iftar

Güncelleme Tarihi:

Yerin altında sahur ve iftar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 07:00

Maden işçileri yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle sahurlarını ve iftarlarını yaptı. Madenciler yemeğin ardından çalışmaya devam etti.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta temel geçim kaynaklarından biri olan taşkömürünün çıkarılması için çalışmalar 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız sürüyor. Özel bir kömür ocağında gece vardiyasında çalışan madenciler, diğer ocaklarda olduğu gibi ramazan ayının ilk sahurunu ve iftarını yerin metrelerce altında yaptı. Tahkimat yapımında kullandıkları ağaçların üzerine yaptıkları masada evlerinden getirdikleri yiyeceklerle sofra kuran madenciler, mesailerine ara vererek dua edip yemek yedi. Madenciler yemeğin ardından çalışmaya devam etti.

‘DIŞARIDAN HABERİMİZ YOK’

Madende 8 yıldır çalışan Korhan Karakütük, “Geçen sene de aynı böyle vardiyamıza denk gelmişti. Ailemizle olmasa da arkadaşlarımızla yeraltında böyle yemek yemenin ayrı bir zevki var. Evden çıkıp yeraltına geldiğimizde ailemizi tekrar görecek miyiz, görmeyecek miyiz o kuşku aklımızda kalıyor. Ocağa girdiğimizde üstümüzü değişip baretimizi giydiğimizde dışarıda ne oluyor bitiyor hiç haberimiz yok” dedi.
Türkiye’nin en doğusunda yer alan Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ramazan ayının ilk iftarı yapıldı. Akşam ezanı saat 18.22’de okunurken, Şemdinli ülkede en erken iftar yapılan yer oldu.

Haberin Devamı

MOTORLU DAVULCULAR

Yerin altında sahur ve iftar


Ramazan ayının sembollerinden olan davulcular, bu yıl da sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırmak için göreve başladı. İstanbul’da 3 bin 500 davulcu, sokakları gezerek davullar eşliğinde maniler söyledi. Afyonkarahisar Sandıklı’da ise önceki gün sahur vakti kahvede toplanan 16 davulcu, oruç tutacakları uyandırmak için cadde ve sokaklara dağıldı. 2 davulcu ilçenin uzak mahallerine ulaşmak için motosiklet kullandı. Motosikletli 2 davulcu, sahurda 15 kilometre yol kat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!