Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 07:00

Bazı il ve ilçelerde yarış son ana kadar nefes kesti. Hatay, Kırklareli, Üsküdar ve Fatih’te haritanın rengi sürekli değişti. Hatay’da CHP’li Savaş ve AK Parti’li Öntürk arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. 03.15’te Öntürk öndeydi. Kırklareli’nde de MHP’li Bulut ile CHP’li Kesimoğlu’nun mücadelesi son ana kadar sürdü. İstanbul Üsküdar’da da yarış vardı, ipi CHP’li Dedetaş göğüsledi. Fatih’te AK Parti’li Turan kazandı. Sivas’taki yarışı BBP’li Adem Uzun kazandı.

Haberin Devamı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma neden olduğu illerden biri de Hatay’dı. Seçim kampanyası sırasında siyasi parti liderlerinin en fazla ziyaret ettiği kent olma özelliğini taşıyan Hatay’da CHP adayı Lütfü Savaş ve AK Parti adayı Mehmet Öntürk arasında sabaha kadar kısasıya bir yarış yaşandı. Seçim haritasında Hatay’ın rengi sürekli değişirken, açılan sandık oranları yüzde 98.27 iken Mehmet Öntürk az bir farkla seçimi önde götürüyordu.

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

GÖKHAN ZAN HEZİMETE UĞRADI

Seçimlere kısa bir süre kala partisi TİP tarafından adaylıktan çekildiği açıklanan eski milli futbolcu Gökhan Zan ise Hatay’da yüzde 1.4 oranında oy aldı. Hatay’daki en dikkat çeken seçim sonuçlarından biri ise Samandağ’da yaşandı.  TİP’in aday gösterdiği ve güçlü olduğu ilçeler arasında yer alan Samandağ’da seçimi TİP’li Emrah Karaçay kazandı.

Haberin Devamı

HATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

ÜSKÜDAR'DA  SİNEM DEDETAŞ YÜZDE 49,9 OY ALDI

31 Mart seçimlerinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde de yarış kıran kırana geçti.

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

Sinem Dedetaş...

Uzun süre çok yakın oy farklarıyla devam eden yarışta CHP'nin adayı Sinem Dedetaş sandıkların tamamının açılmasıyla yüzde 49,9 oy aldı. AK Parti'nin adayı Hilmi Türkmen ise yüzde 42,37 oy aldı.

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

İstanbul'un Fatih ilçesinde AK Parti'nin adayı Mehmet Ergün Turan oyların yüzde 47.55'ini aldı. CHP'nin adayı Mahir Polat ise oyların yüzde 43.76'sını aldı.

FATİH İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

ARDAHAN'DA CHP 158 OY FARKLA KAZANDI, AK PARTİ SONUCA İTİRAZ ETTİ

Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandıkların yüzde 100'ü açıldı. Yapılan sayımda resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 42.32'sini alan CHP'li Faruk Demir yeniden belediye başkanlığına seçildi. CHP'li Demir'in 5 bin 40 oy aldığı Ardahan'da AK Parti adayı Yunus Baydar 4 bin 882 seçmenin oyunu aldı. 158 oy farkla kaybeden AK Parti yönetimi sonuca itiraz ederek, Çıldır ilçesindeki 14 sandıkta oyların yeniden sayılmasını talep etti. AK Parti’nin yaptığı itiraz seçim kurulları tarafından değerlendirilecek.
Deniz BAŞLI/ ARDAHAN, (DHA)

Haberin Devamı

ARDAHAN'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

ARTVİN’DE CHP’Lİ ERDEM BAŞKAN SEÇİLDİ

Artvin’de de Ardahan'da olduğu gibi son ana kadar nefes kesen bir yarış yaşandı. Kentte Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'li Bilgehan Erdem oyların yüzde 45.26'sını alarak belediye başkanı oldu. AK Partili Mehmet Kocatepe ise oyların yüzde 43.34'ünü aldı. İlçelerde ise 5’inde CHP, 3’ünde AK Parti kazandı. Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA)

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

ARTVİN'DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

KIRKLARELİ’NDE SON DURUM

Kırklareli’nde sandıkların tamamının açılmasıyla MHP’nin adayı Derya Bulut oyların yüzde 41.49’unu alırken CHP’nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu yüzde 40.7 oy aldı.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

SİVAS’TA BBP ADAYI ADEM UZUN OYLARIN YÜZDE 43.3’ÜNÜ ALDI

Sandıkların Sivas’ta tamamının açılmasıyla BBP Adayı Adem Uzun oyların yüzde 43.3’ünü, AK Parti adayı Hilmi Bilgin ise oyların yüzde 29.18’ini aldı.

SİVAS İLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 

KÜTAHYA'DA CHP'Lİ KAHVECİ YENİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Kütahya'da sandıkların hepsinin açılmasıyla oyların %29.69'u alan CHP adayı Eyüp Kahveci yeni belediye başkan adayı oldu.

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı

Kahveci'yi MHP adayı Alim Işık (%29.16 oy) ve AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu (%27.7oy) takip etti. İlçelerin 3’ünde CHP, 1’inde Yeniden Refah Partisi, 6’sında MHP, 2’sinde ise AK Parti kazandı.

Haberin Devamı

KÜTAHYA'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS'TE AK PARTİ'Lİ TANĞLAY BAŞKAN SEÇİLDİ

Bitlis'te AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay ile DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Nezir Karabaş arasındaki yarış baş başa geçti. Sandıkların %100 açıldığı ilde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay 8 bin 900 oy alarak DEM Parti adayı Mehmet Nezir Karabaş'ın (8 bin 702 oy) önünde yeni belediye başkanı oldu. İki aday arasındaki fark ise 198 oldu.

BİTLİS'TE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

BAYBURT’TA AK PARTİLİ MEMİŞ BAŞKAN SEÇİLDİ

Bayburt’ta, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Partili Mete Memiş oyların yüzde 39.08'ini alarak, belediye başkanı seçildi. MHP'li Hükmü Pekmezci ise oyların yüzde 37.87'sini aldı. İlçelerde ise MHP’li Haşim Şentürk Aydıntepe’de seçimi önde tamamlarken, Demirözü ilçesinde AK Partili Arslan Gürer, seçimin galibi oldu.

Haberin Devamı

BAYBURT'TA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!