Yeni anayasa çağrısı: Geri çekin

Güncelleme Tarihi:

Yeni anayasa çağrısı: Geri çekin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 00:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki İskele Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. AK Parti Hükümeti’nin Suriye, Rusya ve Ortadoğu politikalarını sert ifadelerle eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi getiren yeni anayasa çalışmalarına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

BU YETKİ ATATÜRK’E VERİLMEDİ
“Türkiye’de bal gibi rejimi değiştirmek istiyorlar. Parlamentoyu işlemez hale getirmek istiyorlar. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında tek parti döneminde, Gazi Mustafa Kemal hayattayken anayasa gündeme gelir. Anayasada TBMM’yi feshetme yetkisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vermek isterler. Genç milletvekilleri kürsüye çıkarlar, derler ki: Bu parlamento Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Meclis’tir, bu Meclis milletin meclisidir, Gazi Meclis’tir, meclis yetkisini devretmez demiştir. 127 oyla reddedilmiştir. Şimdi Gazi Mustafa Kemal’e verilmeyen bir yetkiyi, bir diktatöre vereceğiz olur mu?”

BAŞBAKAN YILDIRIM’A ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a şu çağrıda bulundu: “Anayasa görüşmelerini sonlandırsınlar ve anayasa teklifini geri çeksinler. Türkiye’yi bu ayıptan kurtarsınlar. Hele hele anayasa metninin dahi görmeden boş kağıda imza atmak gibi bir ayıptan TBMM’yi kurtarsınlar. Bunu yaptıkları takdirde, onlara saygı duyacağız. Bunları yaptıkları takdirde parlamento saygınlık kazanacaktır. Milletvekilleri saygınlık kazanacaktır. Demokrasiyi ve TBMM’yi sonlandıran değil demokrasi ve Cumhuriyet’i taçlandıran bir düşünceyi egemen kıldığımız zaman Türkiye görkemli bir ülke olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!