Yaraları hep birlikte saracağız

Güncelleme Tarihi:

Yaraları hep birlikte saracağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 07:00

Acı felaketin ardından yaraları sarmak için seferber olan yardımseverler arasında çok sayıda ünlü isim de var. Bazıları gece gündüz yardım kolisi hazırlarken, bazıları da afet bölgesinde depremzedelerle kucaklaşıyor. Tüm çevresini organize edip bağış toplayan da var, bölgede lokanta kurup ücretsiz yemek dağıtan da. İşte Türkiye’nin duyarlı ünlüleri...

Haberin Devamı

 

HEM PAKETLEDİLER HEM TAŞIDILAR

Yaraları hep birlikte saracağız


Hafsanur Sancaktutan, Yasemin Allen, Kaan Yıldırım, Pınar Deniz, Ebru Özkan, Dilan Çiçek Deniz, Vahide Perçin, Altan Gördüm, Tolga Tekin, Serkan Çayoğlu ve Yiğit Koçak’ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü isim, İBB’nin Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’ndeki yardım organizasyonuna destek verdi. Merkeze erken saatlerde gelen ünlüler, akşama kadar hem yardım malzemelerini paketledi hem de gönüllü vatandaşlarla birlikte yardım kolilerini TIR’lara taşıdı. Zeynep Üstünel de getirdiği yardım malzemelerini gönüllülere teslim etti.

Haberin Devamı

DÜNYAYI AĞLATAN BABAYA YARDIM ELİ

Yaraları hep birlikte saracağız


Ebru Yaşar, depremde enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini bırakamayan ve görüntüleriyle dünyayı ağlatan Mesut Hançer’e ulaştı. Sanatçı, Hançer ve ailesine Ankara’da ev ve iş imkânı sağlayacağını duyurdu: “Mesut Bey ve kızının yüreğimizi dağlayan bu karesi hafızalarımızdan silinmeyecek. Acılı aileyle görüştük, Ankara’da yaşamak istiyorlar. Biz de Ankara’da hem evlerini kuracağız hem de ailenin iş imkânlarını sağlayacağız. Rabbim tüm bu acıyı yaşayan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun, yapılan tüm iyilikleri ve duaları kabul etsin.”

OYUNCAK FİRMALARINA SESLENDİ

Yaraları hep birlikte saracağız


İhtiyaç Haritası’nın DasDas’taki yardım çalışmalarına katılan Melisa Sözen, sosyal medya üzerinden de oyuncak firmalarına çağrıda bulundu: “Psikologlardan gelen mesaj doğrultusunda pelüş oyuncaklara ihtiyaç var. Çocukların travma sonrası stres bozukluğu ile başa çıkmalarına ve sarılma, dokunma ihtiyaçlarını karşılayarak kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olacak. Desteklerinizi bekliyoruz.”

Haberin Devamı

KONTEYNER YAPTILAR

Yaraları hep birlikte saracağız


Onur Saylak’ın babası ve kardeşi, depremzedeler için konteyner inşa ederek bölgeye gönderdi. Oyuncu, bu desteğin devam edeceğini söyledi: “Babam ve kardeşim ilk konteyneri tamamladılar ve Kuşadası’ndan yola çıkardılar. Yenisi yapım aşamasında.”

KUCAKLAŞTIK DERTLEŞTİK

Yaraları hep birlikte saracağız


Afet bölgesini dolaşıp yardım dağıtan Sermiyan Midyat, fotoğraflarını sosyal medyada yayınladı: “Yurdumun güzel insanları. Size söz verdiğim gibi bizi paylaşıyorum. Muhabbetimiz büyüsün, daim olsun. 5 gündür Pazarcık’ta, Elbistan’da, Hatay’da, Kırıkhan’da, Hassa’da kucaklaştık, dertleştik, birbirimizin hayatlarına dokunduk. Sizler ve o güzel gönülleriniz var oldukça var olacağız.”

Haberin Devamı

MORAL ZİYARETİ

Yaraları hep birlikte saracağız


Eşi Alper Kömürcü’yle birlikte Gaziantep-İslahiye’ye giden İpek Açar, çadırlarda kalan depremzedelerle görüştü. Açar, çocuk ve bebeklerle de yakından ilgilendi.

GÜNLERDİR ORADA

Yaraları hep birlikte saracağız


‘CZN Burak’ adıyla bilinen işletmeci Burak Özdemir de depremzedelerin yardımına ilk koşanlardandı. Günlerdir afet bölgesinde bulunan Özdemir, iş birliği yaptığı yardımseverlerin fotoğraflarını Instagram’da yayınladı: “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

BEBEKLER İÇİN

Yaraları hep birlikte saracağız


Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP’ın çalışmalarına destek olan Hande Erçel, önceki gün de derneğin merkezinde yardım malzemelerini paketledi. Oyuncu, bebekler için gönderilen bez, mama ve bisküvilerin yer aldığı kolileri hazırlarken objektife yansıdı.

Haberin Devamı

ENKAZDAN ÇIKAN KÖPEKLERİ SAHİPLENDİLER

Yaraları hep birlikte saracağız


Berfu-Eser Yenenler çifti, Malatya’da enkazdan kurtarılan iki köpeği sahiplendi. Berfu Yenenler, çocuklarının da yakından ilgilendiği köpeklerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı: “Malatya’da enkazdan çıkan, ailesini kaybetmiş iki dünya tatlısı köpeğe evimizi açtık. Yaralarımızı hep birlikte saracağız, inanıyorum. Böyle böyle elimizden ne gelirse, ne yapabilirsek yapmaya devam edeceğiz.”

4 SAATTE 445 BİN LİRA

Yaraları hep birlikte saracağız


Şef Somer Sivrioğlu depremzedeler yararına para topladı. Sivrioğlu, yardım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı: “Yardımın gizli olanı makbuldür bilirim ama bu benim yardımım değil. Bunun arkasında elime tomarla para sıkıştıran da var, 10 yaşında parkta oturanlara baklava satan evladımız da. Depremde ailesinden kaybettiklerini kenara koyarak yardım eden öğrencimiz de var, kırık ayağıyla desteğe gelen Sydney’in en önemli yardım derneğinin başkanı da. Bugün dostların yardımıyla 4 saatte 34 bin 200 dolar topladık. 445 bin TL yapar. AHBAP’a yolladık. Bu başlangıç, yolumuz uzun.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZI UNUTMAYALIM

Yaraları hep birlikte saracağız


Hatay’da yaşayan eski milli futbolcu ve Hatayspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Zan, ilk günden bu yana depremzedeler için elinden geleni yapıyor. Zan önceki gün de minik çocuklarla bir araya geldi: “Küçük bedenlerde kocaman yürekler taşıyan çocuklarımızı unutmayalım. Hatay kendi kaderine terk edilmesin.”

TOPUKLU AYAKKABI, BİKİNİ, GECE ELBİSESİ...

Yaraları hep birlikte saracağız


Hatay’a giden Tuğba Özay, Özbekistan’ın kurduğu kampı ziyaret etti. “1 gün içinde muazzam bir çadır kent kurmuşlar buraya” diyen Özay, yardım konusunda yaşanan sıkıntıları da gönüllülerle birlikte dile getirdi: “Topuklu ayakkabı, bikini, gece elbisesi gönderenler var. Bunları yolladığınızda iyilik yapmış olmuyorsunuz. Buradaki insanlar sadece deprem mağduru. Aynı şey hepimizin başına gelebilir, bunu unutmayın lütfen. Öncelikli ihtiyaçlar bebek bezi, kadınların özel ihtiyaç malzemeleri, iç çamaşırı ve ısıtıcı.”

İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

Yaraları hep birlikte saracağız


Yenikapı’daki çalışmalara destek veren Yonca Lodi, sosyal medya üzerinden de takipçilerine önemli bir çağrıda bulundu: “Burada geçen haftaya göre daha az insan var. İnsan gücüne ihtiyaç var. En çok ihtiyaç duyulan yardımlar ise hijyen malzemesi, iç çamaşırı, ped. Elimizden geleni yapacağız el ele. Çok üzgünüz, bitkiniz. Seferberlik yaptık, yine yaparız.”

SAATLERCE ÇALIŞTILAR

Yaraları hep birlikte saracağız


Oyuncu Gökçe Bahadır, müzisyen eşi Emir Ersoy ile birlikte Mert Fırat’ın kurucusu olduğu İhtiyaç Haritası’nın DasDas’taki yardım çalışmalarına katıldı. Saatlerce DasDas’ta çalışan ünlü çift afet bölgesine gönderilmek üzere gelen ihtiyaç malzemelerin kolilenmesine yardımcı oldu.

AİLESİNDEN 10 KİŞİYİ KAYBETTİ

Yaraları hep birlikte saracağız


Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu, deprem felaketinde 10 akrabasını kaybetti. Mesut Yar’ın NTV’de gerçekleştirdiği canlı yayına telefonla bağlanan genç müzisyen yaşadığı acıyı gözyaşları içinde anlattı: “Aliye halamı, kuzenim Tuna ablamı, eşini ve oğlunu, kuzenim Aytül ablamı, eşini ve üç kızını, Meral teyzemi kaybettik. 89 yaşındaki nenemi ve amcamı kurtarabildiler. Karsu Köyü’nden halam aradı, para ve tuvalete ihtiyaç duyulduğunu söyledi. ‘Ne olur bizi unutma, unutma, unutma’ dedi. Unutulmayacak, benim ödevim o.” Karsu ayrıca Hollanda’da depremzedeler için kampanya başlattıklarını ve 20 milyon Euro topladıklarını açıkladı.

YEMEKLER ÜCRETSİZ
ELBİSTAN’DA LOKANTA AÇTI

Yaraları hep birlikte saracağız


Şef Ömür Akkor, Kahramanmaraş-Elbistan’da depremzedelere uzun süre ücretsiz yemek verecek bir lokanta açtı. Akkor, ‘Yeniden Hayat Lokantası’nın açıldığını şu mesajla duyurdu: “Günlerdir enkaz, kazma, yardım ulaştırma, hastane gönüllülüğü, çorba kaynatma ve aklınıza gelemeyecek her türlü destek için Elbistan’dayız. Ama beni en çok bu haftadan sonraki günler, haftalar, aylar düşündürüyordu. Gelecek için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve 4 günde Yeniden Hayat Lokantası’nı kurguladık. İlk önce depremden etkilenmemiş ve güvenli olan bir lokantayı sahibinden 6 aylık ücreti mukabilinde kiraladık ve burayı ücretsiz bir lokanta olarak dizayn ettik. Yanına da ücretsiz bir kafe oluşturduk. Tek istediğimiz hayatı yeniden eski akışına bir nebze olsun başlatmaktı. Gücümüz yettiğince çevre yerleşimlerinden gelemeyen insanların da evlerine ulaşacağız.”

DÜNYACA ÜNLÜ ŞARKICI KAHRAMANMARAŞ’TA

Yaraları hep birlikte saracağız


Sosyal medyada depremzedeler için paylaşımlar yapan Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain yardıma da koştu. Kahramanmaraş’a gelen ünlü şarkıcı, İngiltere merkezli yardım kuruluşu Salam Charity ile yemek dağıttı. Zain takipçilerini de yaptığı paylaşımlarla bölgedeki durum hakkında bilgilendirdi: “Buradaki yıkımı size aktarmaya çalışıyorum ama kameradan bunu göstermem mümkün değil. Burada yaptığımız küçük şeyler ama çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Burası büyük depremin merkez üssü. Yüz binlerce insan evsiz kaldı. Elimizden geldiğince yardım etmeliyiz.”

ELLERİYLE İKRAM ETTİ

Yaraları hep birlikte saracağız


İletişim Başkanlığı’nın organizasyonuyla afet bölgesine giden sanatçılar, AFAD çadırlarında depremzedelerle bir araya geldi, yardım dağıtıp sıcak yemek servisi yaptı. Eşi Savaş Yurtsever ve Mert Aydın’la birlikte Gaziantep-Islahiye’de depremzedelere yemek servis eden Aslı Hünel şöyle konuştu: “Yaralarımızı birlikte saracağız. Yollar çöktüğü için yardım gitmeyen yerlere de ulaşılıyor. Allah yardımcımız olsun.”

CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADIK

Yaraları hep birlikte saracağız


Deprem bölgesine mutfak kurup yemek pişiren Mehmet Yalçınkaya ve ekibi, hayvanları da unutmadı. Kazanlarda pişen yemekler bu kez barınaklardaki hayvanlara ulaştırıldı. Yalçınkaya’nın “Can dostlarımızı unutmadık. Ekibimiz barınaklarda” mesajıyla paylaştığı yürek ısıtan görüntülere beğeni yağdı.

EN ANLAMLI SERVİS

Yaraları hep birlikte saracağız


Nusret markasıyla dünyaya açılan Nusret Gökçe, deprem bölgesinde her gün 5 bin kişilik sıcak yemek servisine başladıklarını duyurdu: “Bizim için dünyanın en önemli, en anlamlı servisi olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!