Yandex Metro uygulaması ile İstanbul'da daha kısa sürede yolculuk fırsatı sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Yandex Metro uygulaması ile İstanbulda daha kısa sürede yolculuk fırsatı sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 16:18

Yandex yeni uygulaması Metro ile en kısa güzergahtan, en kısa sürede gideceğiniz yere ulaşmanızı hedefliyor

Haberin Devamı

Öğrenciler,çalışanlar, yaşlılar, gençler kısaca toplumun her kesiminin gün içinde oradan oraya koşturduğu İstanbul'da artık yolunuzu en kısa şekilde tamamlamanız daha da kolay. Onlarca toplu taşıma aracından hangisinin daha kısa sürede gideceği yere ulaşacak olması, sürekli bir yere yetişmeye çalışan İstanbullular için çok önemli.

Yandex‘in toplu taşıma uygulaması Metro, İstanbul’da kullanıma açıldı. Metrobüs, metro, füniküler ve tramvay hatlarını kapsayan Metro, raylı sistemleri için bir toplu taşıma planlama uygulaması.

Oldukça kullanışlı, sade harita üzerinde yalnızca birkaç dokunuşla rota oluşturulabilen Yandex.Metro ile kullanıcılar, ortalama yolculuk süresini de görerek en uygun güzergahı kolayca seçebilecek ve interaktif şematik harita yardımıyla hatlara dair detaylara kolayca hakim olacaklar.

Haberin Devamı

iOS ve Android tabanlı cihazlar için yayınlanan Metro, raylı sistem kapsamında olan noktalar arasında seyahatiniz için rota çiziyor ve ortalama yolculuk süresini görerek size en uygun güzergahı seçmenizi sağlıyor. Metro, internet veya şebeke olmadığında da yani offline olarak kullanılabilen bir uygulama ve bu sayede hatlar arasında geçişlerde de kullanılıyor.


Yandex.Metro, kullanıcıların gidecekleri lokasyona en yakın çıkışta inmeleri için hangi vagona binmeleri gerektiğini de kolayca anlaşılır grafik çizimlerle gösterebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, ulaşmak istedikleri noktaya varırken en ufak bir zaman kaybına bile uğramıyor. Uygulama, internet bağlantısına ihtiyaç duymadığı için; bağlantınızın olmadığı ya da hattınızın çekmediği durumlarda bile Yandex.Metro'nun tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

İstanbul dışında, Moskova, Saint Petersburg, Kiev, Minsk ve Kharkiv metro ağlarında da seyahat planlamanızı sağlayan Metro’nun kullanışlı bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Ancak toplu taşıma uygulamalarıyla ilgili önemli bir sorun, kullanıcıları farklı ulaşım tipleri için farklı uygulamalara başvurmak zorunda bırakması. Buna elbette İstanbul toplu taşıma sisteminin karmaşıklığı da neden gösterilebilir ancak bu, şehir içi seyahat planlaması alanda doldurulmayı bekleyen boşluk olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın iOS sürümünü AppStore'dan, Android sürümünü ise Google Play'den indirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!