YDS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM YDS/3 sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

YDS ne zaman yapılacak İşte ÖSYM YDS/3 sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 20:48

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) bu yıl düzenlenecek üçüncü etabının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Söz konusu sınava katılmayı planlayan ve bu kapsamda günlerdir hazırlıklarına devam eden vatandaşlar, YDS sınav tarihi hakkında bilgi almak istiyor. Peki, YDS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 9 Eylül'de düzenlenen 2018-YDS Sonbahar Dönemi sınavının ardından gözler bu kez YDS/3 sınav tarihine çevrildi. 'YDS ne zaman?' sorusu sınava girecek olan birçok aday tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. İşte, konuya ilişkin merak edilen detaylar...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018-YDS/3, 2 Aralık'ta yapılacak. YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Ancak, bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!