Üniversitelerde yüz yüze eğitim günü

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde yüz yüze eğitim günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2023 07:00

Üniversiteler bugüne eğitime başlıyor. Depremden etkilenen 4 il dışında dersler yüz yüze yapılacak. Birçok üniversitede oryantasyon haftaları ve açılış hazırlıkları başladı bile. Biz de üniversitelerin bu yıl nasıl açılacağını ve yeniliklerini sorduk. Hepsi birbirinden farklı çalışmalarla öğrencilerine 'hoşgeldin' demeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Üniversiteler bu yıl Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararı doğrultusunda bugün açılacak. Pandemi, deprem gibi olumsuzlukların ardından bu yıl yüz yüze eğitim ağırlıkta olacak. 208 üniversitede 7 milyon 509 bin 626 öğrenci eğitim alacak ve 183 bin 208 akademisyen görev yapacak. Yükseköğretimde ayrıca 336 bin 89 da uluslararası öğrenci bulunuyor. 23 bin 903 öğrenci depremzede, 20 bin 409 öğrenci de 34 yaş üstü kadın kontenjanıyla üniversiteye başlayacak.

DEPREM BÖLGESİNDE KARAR ÜNİVERSİTELERDE
Depremden ağır etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri gibi uygulama gerektiren programlar dışındaki programlarda öğretimin uzaktan ya da yüz yüze sürdürülmesi konusunda karar üniversite yönetimlerine bırakıldı.

Haberin Devamı

EGE’DE BOYOZ VE ŞENLİK
Ege Üniversitesi’nde ilk gün öğrenciler giriş noktalarında karşılanarak İzmir klasiği olan boyoz, gevrek ve çay ikramı yapılacak. Oryantasyon programları kapsamında ‘Rektör-Öğrenci Buluşmaları’ düzenlenecek. Diğer yandan öğrencilerin yeni akademik yıla daha motive şekilde başlamaları için sevilen sanatçıların konserler vereceği ‘Ege’ye Hoş Geldin Şenliği’ gerçekleştirilecek.

ODTÜ’DE AÇILIŞ DERSİ
ODTÜ’nün açılışı, Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Açılış töreninde gelenekselleşen biçimde YKS sınavıyla ODTÜ’ye en üst sıradan giren öğrencilerin konuşmalarının ardından ODTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Verşan Kök’ün konuşması ve piyano dinletisi yer alacak. Programın devamında, Rektörlük Ders Serisi kapsamında açılış dersi yapılacak. Bu dönem itibariyle, çeşitli büyük kurum ve kuruluşlardan gelen dizüstü bilgisayarlar ve burs destekleri, depremzede öğrencilere sunulacak.

İTÜ’DE MEZUN KONUŞMALARI
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yeni eğitim ve öğretim yılı, Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Açılış töreninde bir gelenek tekrarlanarak ülkemizde ve uluslararası alanda önemli izler bırakmış eski bir İTÜ mezunu, bugünün öğrencilerine hitaben bir konuşma yapacak.

BURSA’DA ÜNLÜ İSİMLERDEN DERS
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından yapılan açıklamada, “Üniversitemiz bu yıl 15 fakülte, 3 yüksekokul ve 15 meslek yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerini yüz yüze gerçekleştirecek” denildi. Üniversitenin akademik yılı bilim ve siyaset alanında öne çıkmış bir ismin verdiği ders ile başlayacak. Gelenekselleşen etkinlik kapsamında bu yıl da sürpriz bir ismin ders vermesi bekleniyor. İlk hafta öğrenci toplulukların etkinlikleri olacak. 3 ve 4’üncü sınıflardaki öğrenciler, yeni öğrencilere oryantasyon gününde rehberlik edecek.

Haberin Devamı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI
Ankara Üniversitesi bu yıl açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Bala MYO da dahil olmak üzere kontenjanın tamamını doldurdu. Diğer yandan açılış ile birlikte üniversitede her öğrenci için bir akademik danışman belirleniyor. Böylelikle öğrenciye hem akademik hem de sosyo-kültürel gelişiminde destek veriliyor. Ayrıca, her akademik birim için Öğrenci WhatsApp destek hattı bulunuyor.

TIP FAKÜLTESİNDE EĞİTİM BAŞLADI
Akdeniz Üniversitesi’nde tıp ve diş hekimliği fakültesi eğitime başladı. Tıp Fakültesi’nde bu yıl birinci sınıflar, Türkiye’de ilk olarak uygulanan Semptom Temelli Eğitim Programı ile tanışacak. Ziraat fakültesinde ise öğretim programıyla birlikte öğrencilerin sektörel deneyim kazanması da hedefleniyor.

Haberin Devamı

HACETTEPE’DE ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ
Hacettepe Üniversitesi’ne yeni katılan lisans ve önlisans programı öğrenciler için her yıl düzenlenen bir oryantasyon dersi olan “ÜNİ101 Üniversite Yaşamına Giriş” programı 25-29 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en yüksek katılımlı dersi olduğu iddia edilen ÜNİ101, açılış, söyleşiler ve kampüs turu olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖDÜL TÖRENİ
Anadolu Üniversitesi’nde akademik yıl açılış töreniyle başlayacak. Törende Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) başarı bursları da sahiplerini bulacak. Yıl boyu gösterilen akademik faaliyetlerde üstün başarı gösteren Anadolu Üniversitesi akademisyenleri de ödül töreninde onurlandırılacak.

Haberin Devamı

YTÜ’DE HEDİYE ÇANTA
Yüzde yüz doluluk oranına ulaşan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), tüm öğrencileri için yeni mekanlar açarak kampüs hayatını genişletiyor. YTÜ, yeni Yıldız’lı öğrencilerine son yıllarda gelenek haline getirdiği hediye çanta dağıtımı yapacak. 2-3 Ekim tarihlerinde “Oryantasyon Günleri”, 6 Ekim’de “Yüksek Sadakat” Konseri gerçekleştirilecek.

KÜTAHYA’DA ÖĞRENCİ DESTEK MASALARI
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni bu yıl kazanan öğrenciler tüm akademik birimlerde Öğrenci Destek Masaları’nda karşılanacak. Öğrencilerin, tüm ihtiyaç ve istekleri görevlendirilen akademisyen ve üst sınıf öğrenciler tarafından en pratik şekilde çözüme ulaştırılacak.

Haberin Devamı

İYTE’DE ÖDÜLLLÜ KADRO
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 2023-2024 eğitim öğretim yılına, küresel arenada üstün başarılara imza atmış akademik kadroları ile giriyor. Nitelikli akademik kadro alımlarına dair uyguladığı stratejiler ve elde ettiği başarılar nedeniyle İYTE 14 Şubat’ta Avrupa Komisyonu’ndan “Araştırmada İnsan Kaynağı Mükemmeliyet Ödülü” almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!