'Üç fidan'a karanfillerle anma

Güncelleme Tarihi:

Üç fidana karanfillerle anma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 20:41

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 45’inci yıldönümünde mezarları başında türkülerle ve karanfilllerle anıldı.

Haberin Devamı

Gençlik liderlerinin Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirlerinin başında düzenlenen törene KESK, DİSK, Emek Partisi, 78’liler Federasyonu, CHP Ankara il örgütü, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu üyeleri, Halkevleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Gezmiş’in mezarını cep telefonu ile görüntülemeye çalışanlar ve hatıra fotoğrafı çekmek isteyenler birbirleriyle yarıştılar. Gezmiş’in büyük bir fotoğrafı da mezarlığın girişine asıldı. 'Üç fidan'ı anmaya gelenler dev poster önünde fotoğraf çektirdiler. Anma törenine Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, kardeşinin yanı sıra Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarına beraberindekilerle birlikte kırmızı karanfillerden oluşan  çelenk bıraktı. 

Üç fidana karanfillerle anma

Haberin Devamı

KARANFİL VE SİGARA 

Törene katılanlar, Gezmiş, Aslan ve İnan’ın mezarlarına su döktüler, karanfillerle birlikte yaktıkları sigaraları bıraktılar. Anma sırasında çeşitli pankartlar açan katılımcılar, sloganlar attılar. Üç Fidan’ın mezarını ziyarete gelenler üçünün avukatlığını yapan Halit Çelenk’in mezarını da ziyaret ettiler. Deniz Gezmiş ve arkadaşları  İstanbul, İzmir, Bursa’da da anıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), Gümüşsuyu yerleşkesi önünde toplanan 68’liler Birliği Vakfı ve bazı siyasi partilerin üyeleri, pankart açıp Dolmabahçe’ye kadar yürüdü. 

Üç fidana karanfillerle anma

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!