Türkiye'den kürtaj turu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden kürtaj turu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 22:44

KKTC’de patlayan kürtaj skandalında soruşturma derinleştikçe, doktorlar çetesinin tüyler ürperten organize operasyonları bir bir ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

7 ay ve üstü hamilelere kürtaj yapan ve ceninleri gizlice boş tarlalara gömen doktorların, Türkiye’den turistik gezi adı altında kürtaj turları düzenlediği ve Girne’de tüp bebek hastanesinde banka post cihazıyla tahsilat yaptıkları ileri sürüldü. Doktorlar çetesinin, son 3 yılda en az 20 hamile kadına yasadışı kürtaj yaptığı belirtiliyor.


CİNAYET DAVASI AÇILABİLİR

10 hafta üzeri hamilelere kürtajın yasak olması nedeniyle gizli organizasyon kuran doktorların aldıkları fiyat iddiaya göre hamilelik süresi uzadıkça binlerce dolara ulaştı. Türkiye emniyeti de harekete geçti. Bu arada tarlada gömülü bulunan 7 ay üzeri 7 bebeğe canlıyken kürtaj yapıldığı tespit edilirse, şüpheliler için cinayet davası da açılabilecek.

8 KİŞİ TUTUKLU
HASTANE sahipleri çift Dr. Mehmet Ali T. (40) ve Dr. Verda T. (41), hastane başhekimi Dr. Fahri K. (66), anestezi uzmanı Dr. Rasiha S. (65), ebe Ayşegül İ. (30), hasta danışmanı Cemaliye Ö. (38) ile 2 hastane çalışanı tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!