Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Siyasilerden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Siyasilerden Cumhuriyet Bayramı mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 09:34

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanıyor. Bakanlar ve siyasiler de sosyal medyadan 19 Mayıs'ı kutlama mesajları yayınladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanların ve siyasilerin yaptığı 29 Ekim paylaşımları.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de siyasiler de günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanların ve siyasilerin 29 Ekim mesajları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Siyasilerden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 29 Ekim paylaşımında "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Yılmaz'ın paylaşımı şu şekilde oldu:

100 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin ilanıyla milletimizin kaderi değişmiş, bağımsız bir yönetimin temeli atılmıştır.

Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti’nin verdiği emsalsiz mücadelenin, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyimizi feda edebilme anlayışına sahip olduk ve demokrasimize sahip çıktık. Bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’na giriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda da atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı, değerlerimizi ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız.

Cumhuriyetin 100. Yılı’nı kutlamanın gururunu gönülden paylaşıyor, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Birlik ve kardeşlik içinde nice senelere!

'CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞI KUTLU OLSUN'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BAKAN GÜLER'DEN 100. YIL MESAJI

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde asil milletimizin; vatanını, bayrağını, istiklalini, millî ve manevi değerlerini korumak için kahramanlıkla ve fedakârlıkla başlattığı Millî Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Asil milletimiz, bir asır önce istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla destansı bir mücadele vermiş ve bu mücadelesini 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Haberin Devamı

29 Ekim, kahraman milletimizin; egemenliğin, kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği kutlu bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: MİLLETİMİZİN REFAHI VE HUZURU İÇİN DAİMA İLERİ DİYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı'nı vurguladığı mesajında, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bugün milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın en özel, en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. Bu bayram Türkiye’nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda millet olarak topyekûn hayal ettiklerimizi gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyılı’nın da başladığı bir tarihtir. Yüz yıl önce tüm dünyaya verdiğimiz güçlü birlik, beraberlik ve bağımsızlık mesajının bugün de takipçisi olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç mesajında adalet ve hukuk alanında kararlılık vurgusu yaparak, “Adalet ve hukuk alanı başta olmak üzere her alanda aynı kararlılıkla adımlarımızı atıyor, güçlü aile ve güçlü toplum için önce insan diyoruz. İstikrarlı kalkınma hamlelerimize kesintisiz devam ediyor dünyada adalet ve hakkaniyeti güçlü bir şekilde seslendiriyoruz. Temel hak ve özgürlükleri daha da genişleterek, yüksek standartlı demokrasi için çalışıyor, milletimizin refahı ve huzuru için daima ileri diyoruz. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hazırlayacağımız özgürlükçü, kuşatıcı ve sivil Anayasayla Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda haklının ve adaletin de yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andığı mesajda, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan, ülkemizin, milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” denildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, paylaştığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimiz 100. yaşında

Bir asır önce temelleri atılan Cumhuriyet’in ışığında #TürkiyeYüzyılı’nda da üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

İstiklal, istikbal biziz…

Ulaştıran, örnek olan, tarihe damga vuran "efsane"yiz...

Nice yüz yılları kucaklayacak olan Türkiye'yiz!

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

 AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ:

Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu Türkiye Cumhuriyeti 100 YAŞINDA!

Son büyük Türk devletinin ikinci yüzyılını #TürkiyeYüzyılı yapmak ve mazlum halklara umut olmaya devam etmek için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sıkıya sarılan bir çınar, diğer yandan her alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlet.

Bu büyük mirasın emanetçileri olarak bizler, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte hayata geçirerek onu taçlandıracağız.

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Harbimiz’in zafere ulaşmasında vazife üstlenen tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Başladı Türkiye Yüzyılı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Cumhuriyet Bayramı mesajında Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak şunları paylaştı

Biz üretiriz, biz geliştiririz, Cumhuriyet çok yaşar!

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliye saflarında mücadele etmiş kahramanlarımızı, tarih boyunca bu vatan için can vermiş şehitlerimizi, cepheden cepheye koşmuş gazilerimizi, devletimize sadakatle hizmet etmiş devlet adamlarımızı, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizi, ülkemizin kalkınmasına omuz vermiş emekçilerimizi, girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı, milletimizin derdine, sevincine ortak olmuş sanatçılarımızı, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızı, bilimsel çalışmalarıyla ülkemizi geleceğe taşıyan bilim insanlarımızı, toprağı işleyen çiftçilerimizi, Aziz Türk Milletine, ay-yıldızlı Türk Bayrağına, cennet Türk Vatanına, Şerefli Türk Devletine sevdalı herkesi şükranla anıyorum.

Ne Tam Bağımsızlık iddiamızdan, ne muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimizden vazgeçeriz.

Ne içerden, ne dışardan bu ülkeye diz çöktürmeye kalkanlara izin veririz.

Ne kimseye boyun eğer, ne kimsenin peşinden gideriz.

Kendi göbeğimizi kendimiz keser, kendi yolumuzu kendimiz çizeriz.

Biz Türk Milletiyiz. Tarihin en şerefli milletiyiz.

Kıtalara adaletle, merhametle hükmettik. Mazlumlara el uzattık, mahzunlara, masumlara hep biz sahip çıktık.

Bugün hak, hukuk tanımayan kuvvet sahipleri de, elbet yarın bizden yine adalet ve merhamet talep edecekler. Daha adil bir dünyayı biz kuracağız. Yeryüzünün çocuklarını neşeyle yeniden biz buluşturacağız.

Yaşasın Cumhuriyet
Başlasın Türkiye Yüzyılı

Cumhuriyetimiz 100 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız ve Cumhuriyet'imizin 100. yılı kutlu olsun!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN:

Yarınlarımızın teminatı evlatlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı canıgönülden kutluyorum!

Böylesi özel ve gurur dolu günde, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güzel vatanı kurmak ve korumak yolunda şehitlik ve gazilikle şereflenen tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Nice yüzyıllara birlik, beraberlik ve esenlikle kavuşmak temennimizle...

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI:

Bundan tam bir asır önce toprağa ekilen bağımsızlık tohumu, Türkiye Cumhuriyeti olarak filizlenip yeşerdi, kökleri sağlam dev bir çınar misali...

Cumhuriyetimizden aldığımız bu güçle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek, ülkemizi hep daha ileriye taşıyacağız.

Dışişleri Hakanı Hakan Fidan, 29 Ekim mesajında dış politikada barış ve sağduyu vurgusu yaparak şu ifadeleri paylaştı:

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha da yükseğe taşınmasına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerden gücünü alan milli dış politikamız ile barışın, sağduyunun, hakkaniyetin ve güvenin sembolü bir Türkiye olarak daha adil bir dünya için cesur ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz.

Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK:

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Siyasilerden Cumhuriyet Bayramı mesajları

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN '100. YIL' MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini, hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz. Aziz Atatürk’ün liderliğinde az zamanda çok büyük işler yapan milli mücadele kuşağı, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bir asır evvel cihana ilan ve ilam etmişlerdir. Cumhuriyet’in kuruluşu ve kurumsal içerik kazanması, aynı zamanda egemenliğin asıl ve asli sahibine aracısız geçişin de miladıdır. Geride kalan 100 yılın dikkatle muhasebesi yapıldığında görülecektir ki, Cumhuriyet hem fikir bazında hem de rejim ve idare şekli bakımından maşeri vicdanda kök salmıştır. Nitekim Cumhuriyet ilke ve hedefleriyle, halkın arzu ve amaçlarını taşıma ve temin etme niteliğiyle zorlu eşikleri aşmış, çetin imtihanlardan geçmiş, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle de gücüne güç eklemiştir” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'CUMHURİYET BAYRAMI' MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "100 yıl önce millet egemenliği için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarının izinden giden bizlere, bugün önemli bir görev düşmektedir. Bu görev, öncelikle Cumhuriyet’i tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeniden inşa etmek, ardından da onu, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü nedeniyle paylaştığı mesajında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın tüm mazlum milletlerinin makus talihini değiştiren bir gün olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan milletimizin, yönetimi ele aldığı gündür. Bugün, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyenlerin, Cumhuriyet’i ilan ettiği gündür. Kimsesizlerin kimsesi güzel Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşı kutlu olsun. Cumhuriyet’in inşasının hemen ardından gerçekleştirilen atılımlar, savaş meydanlarında kazandığımız zaferleri, ekonomik zaferlerle taçlandırmış, Türkiye Cumhuriyeti devleti tam manasıyla bağımsızlığını ilan etmiştir. 100 yıl önce millet egemenliği için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarının izinden giden bizlere, bugün önemli bir görev düşmektedir. Bu görev, öncelikle Cumhuriyet’i tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeniden inşa etmek, ardından da onu, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun en önemli adımı olsa da demokrasinin eksik kaldığı hiçbir rejim, tek başına millet egemenliğini sağlayamaz. Şartlar zor ve çetin olabilir. Ancak unutmayınız ki, Büyük Atatürk’ün yolundan yürüyenlere, yorulmak yakışmaz. Vatanseverler yorulmayacak, kadınlar, gençler yorulmayacak. Bugünden daha kararlı, bugünden daha cesaretli olacağız. Mutlaka başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

 

AKŞENER: CUMHURİYETİMİZİN YILMAZ BEKÇİLERİ OLACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partililerle Anıtkabir'i ziyaret ederek, "Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olacağız" dedi.

Devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katılan Akşener, daha sonra partililerle birlikte yeniden Anıtkabir'i ziyaret etti. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına ulaşmanın büyük gururu ile Anıtkabir'de, Atamızın huzurundaydık. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da tarihimizi özümüzde, Atamızı gönlümüzde, milletimizi de başımızın üzerinde taşıyacak; Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!