TGC en iyileri seçti

Güncelleme Tarihi:

TGC en iyileri seçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 16:52

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen “Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri”ni kazananlar belli oldu.

Haberin Devamı

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, “Gazetecilik”, “Radyo-TV” ve “İnternet” alanında oluşturulan seçici kurulların yaptığı değerlendirmeler sonucu ödüle değer görülen gazetecilerin belirlendiği bildirildi.

Seçici kurulların yaptığı değerlendirme sonucu “Gazetecilik” alanında “Haber” dalında ödül kazanan gazetecilerin konu kategorileri ve haber başlıkları şöyle:

-Siyasal; Semire Sibel Hürtaş-ANKA, “Deprem Yağması Askeri Mahkemede”.
-Ekonomi; Necati Doğru-Vatan Gazetesi, “Gizlenen Kazık”.
Bu dalda Akşam Gazetesi'nden Ahmet Ünsal'ın “Çalışmadan emekli oldular” haberi, övgüye değer bulundu.
-Çevre Eğitim; Ümran Avcı-Milliyet Gazetesi, “Kaçak kuran kursundan ailelere ilanlı çağrı”.
-Kültür Sanat; Önay Yılmaz-Milliyet Gazetesi, “Tuhaf Rehber”.
-Spor; Pervin Metin-Sabah Gazetesi, “Rıza Çalımbay”.
  
KÖŞE YAZISI, ARAŞTIRMA, RÖPORTAJ
  
“Köşe yazısı” dalında Umur Talu'nun Sabah Gazetesi'nde yer alan ”Saygı kıtlığı” başlıklı yazısı ödüle değer bulunurken, Tercüman Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün “Dubai Towers ve Bilinmeyenler” başlıklı haberi “Araştırma” dalında ödül aldı. Bu dalda, Hürriyet Gazetesi'nden Ersin Kalkan'ın “Son 1244 Rum” başlıklı araştırması da övgüye değer görüldü.

Haberin Devamı

“Röportaj” dalında Hürriyet Gazetesi'nden Gülden Aydın “O gün saat 18.00” başlıklı yazısıyla ödül kazanırken, bu dalda ayrıca Posta Gazetesi'nden Mert Ali Başarır'ın “Tiplemeler” yazısı övgüye değer bulundu.

“Spor Köşe Yazısı” dalında ise Vatan Gazetesi'nden Zeki Çol'un ”Bırakalım da batalım mı?” yazısı ödüle layık görüldü.
  
SAYFA DÜZENİ, KARİKATÜR VE FOTOĞRAF
  
“Sayfa Düzeni” dalında “Birinci Sayfa Düzeni” kategorisinde Hürriyet Gazetesi'nden Arif Dizdaroğlu ödül kazanırken, Zaman Gazetesi'nden Mustafa Sağlam ise övgüye değer bulundu.

“İç Sayfa” kategorisinde Akşam Gazetesi'nden Doğa Özkan ödüle layık bulunurken, “Spor Sayfası Düzeni” kategorisinde ise Milli Gazete'den Ali Yüksel ödül kazandı. Bu dalda Fanatik Gazetesi'nden Serdar Dinçbaylı övgüye değer bulundu.

“Karikatür” dalında Tempo Dergisi'nden Cihat Hazerdağlı ”Yaşasın Basın Özgürlüğü” lejantlı karikatürü ile ödüle değer görülürken, “Fotoğraf” dalında Hürriyet Gazetesi'nden Şenol Çakır ”Üst kimlik, alt kimlik” fotoğrafıyla ödül kazandı. Bu dalda, Vatan Gazetesi'nden Halit Kayacan-Haydar Tanışan'ın “Saklayamazdık” fotoğrafı övgü aldı.
  
RADYO-TELEVİZYON
  
“Radyo-Televizyon” alanında seçici kurulun ödüle değer gördüğü gazeteciler ile ödülleri şunlar:

Haberin Devamı

-TV Haber; Bu dalda kurul birincilik ödülü vermedi. CNN Türk'ten Didem Arslan'ın “Kaçak ambulanslar” haberi övgüye değer görüldü.

-TV Haber Program; Emine Başak Şengül-CNN Türk-“AB Yolunda Çocuk İşçiler”. Bu dalda yine CNN Türk'ten Şebnem Başak Çubukçu'nun ”Türkiye'de restorasyon makyajı” programı övgüye layık bulundu.

-TV Belgesel; Bu dalda da birincilik ödülü verilmedi. TRT2'den Erdoğan Şentürk'ün “Oyuncakların dili” belgeseli övgüye değer görüldü.

-TV Kültür-Sanat-Magazin; Yaşamdan Dakikalar Ekibi-TV 8.

-TV Kamera Çalışması; Bahadır Öktem-Ali Koray Uzun-CNN Türk, ”TAYAD'lılara linç girişimi”.

-Radyo Haber Program; Murat Erdin-Best FM, “Konuşan Türkiye” programı.

Haberin Devamı

-İnternet; “sabah.com.tr” internet çalışması ödül alırken, ”ajansspor.com” da övgüye değer bulundu.
  
NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ TAYLAN ERTEN'E
  
Bu arada TGC'nin eski başkanlarından merhum Nezih Demirkent adına koyduğu özel ödül de “Mesleki çalışmalarının yanı sıra TGC tarafından gerçekleştirilen yerel medya eğitim seminerlerine ve Anadolu toplantılarına katkıları” nedeniyle gazeteci Taylan Erten'e verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!