Tayyar'dan Başbakan'ın Feyzioğlu görüşmesine eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Tayyardan Başbakanın Feyzioğlu görüşmesine eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 14:38

Yazdığı Ergenekon kitapları ile öne çıkan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama konusunda yaptıkları görüşmeye üstü kapalı tepki geldi.

Haberin Devamı

"Operasyon Ergenekon, Gizli Belgelerde Karanlık İlişkiler" kitabının yazarı Tayyar, bugün Twitter üzerinden attığı mesajlarda, Başbakan Erdoğan'ın ismini hiç anmadı. Ancak Başbakan'la görüşen Metin Feyzioğlu'ndan bahsettiği tweetlerinde,
"Hayırlı olsun.... Metin Feyzioğlu CHP'ye.... Ergenekon bize... Yazık oldu... Memleketime..." ifadesini kullandı.

Tayyar'ın bu tweeti Ankara siyasi kulislerinde, Başbakan Erdoğan-TBB Başkanı Feyzioğlu görüşmesine üstü kapalı eleştiri olarak yorumlandı.

"TEZGAHIN HEDEFİ ÇİFTE TASFİYE..."

Son dönemde AK Parti ile Fethullah Gülen Cemaati arasında yaşanan çatışmayı da "tezgah" olarak nitelendiren Şamil Tayyar, ""Tezgahın hedefi çifte tasfiye; Ak parti ve cemaati çatıştıranlar Ergenekon'u yeniden iktidara taşımak istiyor, herkes aklını başına almalı. Bir vesayet başka bir vesayetle uzlaşarak değil demokratik sisteme entegre edilerek aşılır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"YALÇIN AKDOĞAN ARADI VE DEDİ Kİ...."

Şamil Tayyar, Erdoğan-Feyzioğlu görüşmesine isim vermeden eleştiri yönelttiği tweetlerinin ardından, yine Twitter üzerinden yeni bir bilgi daha paylaştı.
Kendisini AK Parti Grup Başkan vekili ile, "Milli orduya kumpas kuruldu" yazısıyla Balyoz ve Ergenekon davalarında iade-i muhakemenin önünü açan Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın telefonla aradığını bildiren Tayyar, şu ifadeleri kullandı;
"Grup başkanvekilimiz Mahir Ünal ve Yalçın Akdoğan aradı, kumpas ifadesinin çarpıtıldığını, yarınki yazısını bu konuya ayırdığını söyledi. Akdoğan dedi ki: Ergenekon davasında tarafız, asla taviz vermeyiz, başka vesayetle de ittifak kurmayız ama yanlış varsa da düzeltilmelidir".
Tayyar, bu konudaki twitter mesajlarını "Rabbim ülkemize, partimize ve milli iradeye kurulan tüm tuzakları bozsun, süreci hayra vesile etsin inşallah" diyerek sonlandırdı.

Şamil Tayyar'dan Erdoğan ile Feyzioğlu'nun görüşmesine üstü kapalı tepki

Tayyardan Başbakanın Feyzioğlu görüşmesine eleştiri




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!