Suriyeli'den 15 bin dolara Photoshop'la sahte pasaport

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliden 15 bin dolara Photoshopla sahte pasaport
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 14:26

Suriye ve Iraklı'larında aralarında bulunduğu yabancılara sahte pasaport, kimlik hazırlayan Suriyeli A.O gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine Fatih Haseki Sultan Mahallesi Suphi Paşa Sokak Usta Apartman No'3'teki binaya baskın düzenledi.

Binanın bodrum katındaki daireye giren ekipler, çoğunluğu Fransa, Belçika ve Kanada olmak üzere 60 pasaport, 26 adet İtalya oturum belgesi, 151 adet değişik ülke vatandaşlarına ait kimlik kartı, 22 adet boş uçak biniş kartı, 12 adet pasaport silikon mührü, 14 adet değişik ülke ve kişilere ait pasaport yaprağı, ABD'nin de bulunduğu 6 adet vize yaprağı, 2 adet nüfus cüzdanı, çok sayıda biyometrik fotoğraf, pasaport yapımında kullanılan mor ışık, zımpara makinası, mengene pres makinası, renkli yazıcı ve tarayıcı ele geçti.

Suriyeliden 15 bin dolara Photoshopla sahte pasaport


IRAK, SURİYE VE AFGANLILARA HAZIRLANIYORDU

Haberin Devamı

Ele geçen pasaport ve kimlik kartlarının Interpol tarafından yapılan incelemesinde, 16 adet pasaport ve 27 kimliğin kayıp çalıntı olduğu belirlendi. 

Polisin yaptığı araştırmaya göre; pasaportlar Irak, Suriye ve Afganlılara hazırlanıyordu. Bodrum katında kurulan sistemde bilgisayar programı yardımıyla pasaportlar hazırlanıyordu. Pasaportla birlikte gönderilecek olan ülkenin kimlikleri de basılıyordu. Pasaportlar, IŞİD tehdidinin yoğun olarak yaşandığı Fransa ve Belçika adına hazırlanıyordu.

Suriyeliden 15 bin dolara Photoshopla sahte pasaport


ABD, KANADA VE AVUSTRALYA PASAPORTLARI BULUNDU

Ele geçen belgeler arasında ABD ehliyeti, ABD vizeleri, Kanada ve Avustralya pasaportları da bulundu. Türkiye'de aranması bulunan kişilere de pasaport hazırlandığı belirlendi. Ele geçen belgelerde, küçük çocuklara ait ABD vizeleri de bulundu. 

Suriyeliden 15 bin dolara Photoshopla sahte pasaport


Operasyonda pasaportları hazırladığı belirlenen Suriyeli A.O gözaltına alındı. Pasaportları 7 ile 15 bin dolar arasında hazırlayan A.O emniyetteki sorgusunun ardından serbest kaldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!