Son dakika... Türkiye'yi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 09:54

Son dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem başta Hatay, Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi.

Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. İşte şehirlerdeki son durum...

06:55 AFAD: Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi.

00.00 CAN KAYBI 24 BİN 617

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Gün içerisinde sevindirici haberler aldık. Ümit ediyorum ki bu haberler daha da çoğalır. Biz tüm gücümüzle arama kurtarma çalışmalarına tüm ümitlerimizi canlı tutarak devam edeceğiz. 32 bin 71 isimsiz kahraman çalışmalara devam ediyorlar. Hepsinin ekipmanları yanında. Arama kurtarmada çok önemli olan eğitimli köpekleri yanında. Teknoloji burada çok önemli ve teknolojiyi sonuna kadar değerlendiriyoruz. Bununla birlikte üzücü haberlerde devam ediyor. Bir afet yaşadık ve bu yüzyılın afeti. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz artmaya devam ediyor. 24 bin 617 vatandaş hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin kimlik belirleme işlemleri ve defin işlemleri tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Afet bölgesinde destek ve çalışmaların devam ettiğini belirten Oktay, “Psikososyal desteklerimiz bölgede devam ediyor. Hava ve deniz araçlarını kullanmaya devam ediyoruz. 26 gemi 70 uçak ve 114 helikopter, 45 İHA ve 9 dron ile birlikte tüm çalışmalarımız devam ediyor. Arzumuz arama kurtarma çalışmalarını titizlikle devam ettirmek ve bu aşamayı bitirdikten sonra enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmek. Enkaz kaldırma çalışmalarının da bir adli süreci var. Enkaz kaldırılmadan önce gerekli incelemelerin yapılması sonraki adli süreç için önemli. Çalışmalardan sonra hemen enkazı kaldıracağız ve hemen kalıcı konutları yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"10 İLDE DEPREM SUÇLARI SORUŞTURMA BÜROLARI KURULDU"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Oktay, “Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen 10 ilde depremde yıkılan binalardan kaynaklı ölümler ve yaralanmalardan dolayı deprem suçları soruşturma büroları kurulmuştur. Şu ana kadar 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili olarak sorumluluğu tespit edilmiş, 1’i tutuklanmış 113’ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Gerekli adli süreç titizlikle devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Halk sağlığı ve tahliye çalışmalarının devam ettiğini belirten Oktay, “Arama kurtarma çalışmaları sürerken salgın hastalıkların önüne geçmek için gerekli önemleri alıyoruz. Barınma ile alakalı çalışmalarımız devam etmekte. Tahliye operasyonlarımız devam ediyor. Kendi imkanları ile çıkanlar var, havayollarının ücretsiz taşımaları ile çıkanlar var. Tahliye merkezlerimizde barınma ihtiyacını da ifade edenlere barınma imkanları da sunuyoruz. Şu an için 111 bin 500 kişi tahliye merkezlerimizden gidenler. Havayolu şirketlerinin yaptığı uçuşlarla da 100 binin üzerinde tahliye var. Barınma konusunda yurtlarımızı da imkanlara eklemiş durumdayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda kalıcı barınmaya geçmek istediklerini vurgulayan Oktay, “Geçici barınma önemli ama bizim arzumuz çok hızlı bir şekilde normalleşmeye dönmek. Bunun için hasar tespit çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. 6 bin personelimiz hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Risk teşkil eden yıkılması gereken binaların yıkılması yeni risklerin oluşmasının önüne geçilmesi açısından önemli. Hasarsız binalarda ise yetkili arkadaşların oturulabilir raporu ile geçici barınmanın yerini alması önemli” ifadelerine yer verdi.

"ULAŞIM VE ENERJİ ALANINDA BİR SIKINTIMIZ YOK"

Afet bölgesinde ulaşım, enerji, haberleşme ve akaryakıt konuları hakkında bilgiler veren Oktay, “Ulaşım ve enerji alanında bir sıkıntımız yok. Haberleşme alanında iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Isınma ile ilgili yoğun bir odun ve kömür yardımı yapmaya başladık. Akaryakıt konusu önemli bir konu. Elimizdeki verilere göre günlük tüm afet bölgesindeki akaryakıt tüketiminin 6.6 milyon litre olduğunu görüyoruz. Afet sonrasında biraz artmış durumda ama biz her ihtimale karşı stoklarımızı yüksek tuttuk. Şu an itibari ile afet bölgesinde 46 milyon litrelik bir stokumuz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- 11.02.2022 - 

23.45 Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:  Şu an 140. saatte gelen güzel haberlerle mutlu oluyoruz. Asrın afeti değimiz ve yaşadığımız bu süreçte milletçe tek yürek olmuş ve deprem bölgeleri için mücadeleyi ortaya koymaktadır. Biz çok güçlü bir aileyiz Türkiye olarak. Hem hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralılarımıza her türlü yardımı yapacağız. Şu an AFAD öncülüğünde arama kurtarma faaliyetimizi 36 enkaza kadar düşürdük. Birlik ve beraberliğimiz her alana yansımış durumda. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımız da destek oluyorlar. Vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Mobil mutfaklar, aşevleri ve gıda depolarımızla hizmetlerimiz devam ederken afet bölgelerine de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gelen ihtiyaçları askerlerimiz helikopterlere ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep Merkez, Nurdağı ve İslahiye'ye elektrik vermeye başladık. Hasar tespit çalışmalarını 10 ilde yürütmekteyiz. 10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespitinin yapılmadığı binalara vatandaşlarımın girmemesi uyarıları yineliyoruz. Hasarsız ve az hasarlı yapılarda oturan vatandaşlarımız e-devletten binalarına ilişkin tespitlerini yapabilirler. Vatandaşlarımın barınma ihtiyaçları ne zamana kadar isterlerse yapılacaktır. Şu ana kadar Gaziantep'te 19.320 evin ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu konuda vatandaşlarımız e-devlet üzerinden bilgilendirilmektedir.

Yıkıla binaların yüzde 95'nin 99-2000 öncesi yapılar olduğunu görüyoruz. 2000 sonrası yapılan yapılarda mevzuatın ne kadar önemli olduğunu bu nokta da görebiliyoruz. Ben tekrar her bir vatandaşımız için mücadele eden 85 milyonluk Türkiye ailesine şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. İnşallah her dakikayı değerlendireceğiz ve son ana kadar enkaz altındaki vatandaşlarımız için mücadele edeceğiz.

20.45 MSB: YARDIM VE TAHLİYE GÖREVİNE DEVAM EDİYORUZ

Milli Savunma Bakanlığı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Hava araçlarıyla aralıksız şekilde yardım ve tahliye görevine devam ediyoruz. Deniz Kuvvetlerimize ait SH-70 Sea Hawk helikopterleri de deprem bölgesinde hız kesmeden yaralı vatandaşlarımızın hastaneye tahliyesini gerçekleştiriyor” ifadelerine yer verdi.

DEPREM FACİASINDA 22 BİN 327 CAN KAYBIMIZ, 80 BİN 278 YARALI VATANDAŞIMIZ VAR

19.35 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün afetin 6. günündeyiz. Depremden en çok hasar gören Hatay'da üniversite hastanemiz hizmet vermektedir. Diğer illerimizde de sağlık hizmetleri eksiksiz verilmektedir. Deprem bölgesinde gönüllü sağlık hizmetlerine katılmak isteyen personelimizin bulundukları yerde kalmalarını, gönüllü olanların sağlık müdürlüklerinde bildirmelerini rica ediyorum. Sahada yeterli personel bulunmaktadır. Acil müdahale gerektiren hastalarımızın sayısı azalmaktadır. Afet bölgesinde, depremzedelerin bulunduğu yaşam alanlarında, 1. basamak sağlık hizmetleri verilmeye başlandı. “Afet bölgesinde mobil eczaneler devreye girmeye başladı. Köylerimize de sağlık hizmeti ulaştırılmaya devam ediyor. Halk sağlığı koordinasyon merkezlerimiz kurulmaya başlandı. Ortaya çıkabilecek enfeksiyonlar için önlemler alınıyor. Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi. Halk sağlığı merkezlerimizde hijyen malzemeleri sağlanmaktadır. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devlet ve millet buradadır, sağlık ordumuz burada ve hizmet başındadır. Son durum hakkında bilgi vermek gerekirse deprem faciasında 22 bin 327 vatandaşımız hayatını kaybetti. 80 bin 278 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlar ilk müdahalesini ardından hava araçları ile bin 174, araçları ile 20 bin 130, deniz araçları ile 327 olmak üzere toplamda 21 bin 631 hastamızın tedavilerinin devam ettirilebilmesi amacıyla bölge dışından transferi sağlandı. Sağlık çalışanlarımızdan depremzede yakınları bulunanların idari izinli sayılabilmesi için genelge hazırlandı ve bölgedeki il yöneticilerimize talimat verildi. Bölgeden hasta transferleri artık sadece özellikli hizmetler için yapılmaktadır. Bunun dışında bölgede rutin sağlık hizmetlerine dönülecektir. Bütün iyi niyeti ile bakanlıktan bağımsız olarak bölgede hizmet vermek isteyen sağlık çalışanlarımızın çabalarının zayi olması imkan dahilindedir. İyi niyetle çıktıkları yolda lojistik sorunlarına yol açabileceklerini unutmamalıdırlar.

19.20 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Deprem olduktan sonra kriz merkezlerini kurduktan sonra ilk yaptığımız husus ulaştırma hizmetlerini gerçekleştirmek olmuş ve hava köprüsü kurulmuştur. 841 sorti gerçekleştirilmiştir. 63 uçak kullanılmış ve İHA ve SİHA'larımız görev yapmaktadır. Helikopterler bizim için önemli, deprem bölgesine ulaştırmada rolü çok büyük. Hatay Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle gecikme yaşandı, bugün yarın hizmete açılması ila çalışmalarımızın hızlanacağına inanıyorum. Deniz Koridoru ile İskenderun'dan Mersin'e yaralı nakli yapılmakta. 24 gemi kullanılmakta. Helikopterlerle ücra köy ve ilçelere yardım ulaştırıldı.

"'ASKER NEREDE?' DİYEN KÖRLER VAR, MEHMETÇİĞİMİZİN EMEĞİNE SAYGISIZLIK"

Sancaktar ve Bayraktar gemilerimizi hastane olarak tahsis ettik ve Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalışıyoruz. 700 bin kumanya dağıtılmıştır. 502 bin ekmeği vatandaşlarımıza dağıttık. Günde 50 bin kişiye sıcak yemek verecek kapasiteye ulaştık. Mehmetçik 19 bin çadırın kurulmasını sağladı. 655 ton yakıtı vatandaşlarımıza dağıttık. Gelen yardımların da en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yardım sağlıyoruz. Bölgedeki kışlalarımızı vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Yaz aylarında kullanılan eğitim kampları da vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Yurt dışından gelen katkıları da bölgeye ulaştırmak için planlarımızı yaptık. NATO'dan gelecek 2 bin kişilik çadır kent söz konusu, gerekli planlamayı yaptık. Milletimizin bağrından çıkan TSK, bu zor günlerde milletimizin emrinde görevinin başında bulunmakta. 'Asker nerede?' diyen körler fesatlar var. Bu Mehmetçiğimizin emeğine saygısızlıktır.

18:50 RÖNESANS REZİDANS İNŞAAT'IN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI

Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı. Gaziantep'te de çöken Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı. Diyarbakır'da ise yıkılan binalarla ilgili Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

18:26 TBMM ÇALIŞMALARINA 21 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık" açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

18:13 ÇAVUŞOĞLU: 99 ÜLKEDEN YARDIM TEKLİFİ VAR

Türkiye'ye gelen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Kahramanmaraş’taki deprem bölgesini ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada 99 ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu belirterek,” 68 ülkeden ekipler sahada. Ekip gönderecek ülke sayısı 13 ilave ile bin 563 kişi daha önümüzdeki saatlerde gece Türkiye’ye intikal etmiş olacak” dedi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ise “Biz Türkiye’nin yanındayız ve ne kadar ihtiyaç olacaksa yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEPREMDE CAN KAYBI 21 BİN 848

17:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 21 bin 848'e yükseldi. 80 bin 104 vatandaşımız ise yaralı olarak kurtarıldı" dedi. 

16:35 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan binalarla ilgili Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

16:09 Malatya Hekimhan'da 4.6 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

16:02 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman şehirleri doğalgazsız kalmıştı. Dün itibarıyla BOTAŞ onarım işlemlerini tamamladı. Artık bu şehirlerimizin girişinde doğalgaz var. Şehir içerisindeki gaz dağıtım kuruluşlarının bu gazın evlerimize ve iş yerlerimize intikali ile ilgili yapması gereken bazı işler var. Kontrolleri ve hasar tespitleri yapmaları gerekiyor.” dedi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: CAN KAYBI 21 BİN 43'E YÜKSELDİ

14:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan depremlerde can kaybının 21 bin 43'e yükseldiğini duyurdu. Erdoğan 80 bin 97 kişinin ise yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı.

14:22 AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre depremde can kaybı 20 bin 937'ye yükseldi. 80 bin 88 kişi enkazdan kurtarıldı.

14:01 Gaziantep'te çöken Ayşe Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı.

13:50 Olağanüstü Hal Kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

12:10 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "7.7 büyüklüğündeki ilk depremin etkili olduğu süre 65 saniye. 65 saniye boyunca yıkıcı bir etki yaptığını söylüyoruz. İkinci depremin yıkıcı etkili olduğu süre ise 45 saniye. Bölge yaklaşık 2 dakika çok şiddetli sarsıldı. 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin açığa çıkarttığı enerji 500 atom bombasının enerjisine sahip" dedi.

12:05 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.

12:03 Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Adıyaman'ın Pınarbaşı ilçesinde saat 12:03'te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

12:04 Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını istedi.

25 BİN MEHMETÇİK BÖLGEDE

11:30 Bakan Akar: Türk Silahlı Kuvvetleri 25 bin 67 personeliyle fiilen deprem bölgesinde görev yapmaktadır. Şu ana kadar 63 uçakla yapılan 707 sortiyle, 9 bin 780 uzman personeli ve 625 ton malzemeyi hedeflerine ulaştırdık.

10:55 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

10:30 Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait helikopterlerimiz, karadan ulaşımın mümkün olmadığı deprem bölgesindeki köylere helikopterlerle yardım malzemesi taşımaya devam ediyor. Birlikte Güçlüyüz" denildi.

CAN KAYBI 20 BİN 665'E YÜKSELDİ

08:30 AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 20.665 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" denildi. AFAD yaralı sayısının 80 bin 88'e yükseldiğini duyurdu.

47 YARALI ASKERİ KARGO UÇAĞIYLA İSTANBUL’A GETİRİLDİ

04.29 Gece saatlerinde Adana’dan İstanbul’a 47 yaralı taşıyan askeri kargo uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Askeri kargo uçağıyla gelen 47 yaralı, asker ve sağlık çalışanları tarafından sedyelerle ambulanslara taşındı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kargo uçağında 47 yaralının yanı sıra 20 refakatçi ve aralarında doktorların da bulunduğu 20 sağlık personelinin olduğu öğrenildi. Ambulanslara bindirilen yaralı depremzedeler, İstanbul’da bulunan hastanelere nakil edildi.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

03.25 BAKAN KİRİŞCİ, 'HATAY YARSELİ BARAJI PATLADI' İDDİALARININ ASILSIZ OLDUĞUNU AÇIKLADI  

Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar deprem bölgesindeki vatandaşları endişelendirdi. Kısa sürede yayılan iddialar üzerine bazı vatandaşlar kentten uzaklaşmaya çalışırken, polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı uyarılarda böyle bir olayın gerçekleşmediği belirtildi. Polis ekipleri kent sokaklarında devriye gezerek yaptığı anonslarla iddiaların asılsız olduğunu vatandaşların panik yapmamasını istedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, olaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay'daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmi kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. 

02.30 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir” Ayrıca açıklamanın devamında koruyucu aile olmak için Türkiye’de ikamet etme şartı bulunduğunu belirtildi.

VEFAT SAYISI 20 BİN 318'E YÜKSELDİ

02.23 AFAD: “20 bin 318 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 80 bin 88 vatandaşımız kurtarılmıştır. 91 bin 511 afetzede bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir”

02.20 CNN Türk canlı yayınında verilen bilgiye göre; Karahramanmaraş'ta kurtarma ekibinde çalışan bir kişinin kaza sonucu yaralandığı açıklandı. Sağlık çalışanlarının yaralanan arama kurtarma ekibi çalışanına müdahale ediyor. 

ÜCRETSİZ OLARAK TAŞIMA İŞLEMİ YAPACAĞIZ

01.04Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Adıyaman'da enkaz kaldırma çalışmalarıma başladık. Önemli bir binada da vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmamız yürütülmektedir. Biz enkaz kaldırma işini normal şartlarda 2 ila 3 gün içinde yapabilirdik ancak vatandaşlarımızın kurtarılması ve vefat eden vatandaşlarımızın daha dikkatli çıkarılması için titiz bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla enkaz bölgesinde her hangi bir araca ihtiyacımız yoktur. Enkaz kaldırma çalışmalarında yurtdışından gelen ekipler ile saha da çalımalar devam etmektedir. Adıyaman'da günlük yaklaşık 500 bin öğün yemek çıkarılmaktadır. Bazı sorunlarımı çözememiş olabiliriz ancak ihtiyaç olan kesimlerde büyük bir oranda elektrik ihtiyacı karşılanmaya başlamıştır. Bazı yerlerde verilememiştir. Onun içinde çalışmalar devam etmektedir. Dünyanın en iyi mühendislik çalışmalarını yapan ülke olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Burada çok profesyonel çalışılmaktadır. Cumhurbaşkanımızın bugun Adıyaman'a bir ziyareti olmuştur. Bu da çok büyük bir moral vermiştir.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Bugün itibarıyla geldiğimiz nokta bugün çok daha iyi. Dün ve bugün sağ vatandaşlarımı çıkardık. Onun için hassasiyetli çalışmalarımı devam ediyor. Şu an kış aylarındayız. Evine girmek isteyen vatandaşlarımız var. Bugün itibarıyla Adıyaman'ın tekrar inşasını konuşmaya başladık. Biz Adıyaman'daki çalışmaları önümüzdeki kısa bir süre içerisinde tamamlamış olacağız. Ardından hafriyatın kaldırılma kısmına geçmiş olacağız. İlgili kurumlar hasar tespit çalışmalarını yapmakladır. Alanın büyüklüğü bizi odak noktasında ilk başlarda yoruyordu. Buradan açık bir şekilde vatandaşlarımıza duyurmalıyız ki ki Doğalgaz temeli tamamen çökmüş ve burada doğalgazın açılmasının nelere sebep olabileceğini bilmiyoruz. Japonya da bir depremde doğalgazın deprem bölgesine verilmesi ile bir çok kişi doğalgazdan kaynaklanan depremlerde hayatını kaybetti. Yine aynı şekilde şehrin su şebekesine su verilmesi enkaz altlarına dolabilir bu da enkaz altında kalan vatandaşlarımıza zarar verir. Hayatlarını riske edebilir. Elektrik bağlantısında da bu şekilde. Bunu özellikle anlatıyorum bu dışarıdan da bakıldığında bir eksiklik olarak görülüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin ardından bunlar hızlıca yapılacaktır. Buradan vatandaşlarımıza da bir uyarı yapmak istiyorum. Adıyaman'da valiliğimizin olduğu bölgeye lütfen vatandaşlarımız özel araçlarıyla gelmesinler. Bu hassaiyete tüm vatandaşlarımızdan riayet etmesini bekliyoruz.

11.02.2023

23.55 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Yakınıyla alakalı gerek kurtarma, hastane veya vefatla ilgili konusu olmayan afetzedelerimizi bölge dışına çıkmasını teşvik ediyoruz. Şu an itibarıyla 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma bölgelerinde barındırıyoruz. Bunların yaklaşık 90 bine yakını geçici barınma merkezlerinde, geriye kalanı ise yakınlarının yanına çıkmışlardır. Ücretsiz olarak taşıma işlemi yapacağız. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yıkılmayıp acil yıkılması gereken binalar hangileri bir an önce belirleyebilirsek, hasarsız vatandaşlarımız evlerine dönebilirler. Kalıcı konutların yapımına bir an önce başlayalım.

Yıkılan, yıkılacak olanlara kira yardımı 15 bin TL yapılacaktır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürümektedir. Vatandaşlarımız e-Devlet'ten durumu öğrenebilirler. Vatandaşlarımız merkezlerden de binalarının durumunu öğrenebilecekler.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

DEFİN İŞLEMLERİ KONUSU İLGİLİ BAKANLIKLARIMIZ YOĞUN ŞEKİLDE BU İŞİN İÇERİSİNDE

Defin işlemleri başka bir konu. Yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Adli sürecin, gerekse de defin işlemleri konusu ilgili bakanlıklarımız yoğun şekilde bu işin içerisinde. Psikolojik destek sağlanmasıyla ilgili Aile Bakanlığımız ve ilgililer devredeler. Manevi destek önemli Diyanet bu konuda devrede.

SAHADA 159 BİN 146 PERSONELİMİZ VAR

Bağışlar konusu gündemde. AFAD bünyesinde yürütülmesi önemli. Şeffaf olması, Sayıştay denetiminde olması vatandaşımızın verdiği her bir kuruş katkının arzu ettikleri yerde kullanılması konusunda da önemli. Ayni yardımlarla ilgili sahada karışıklığa sebebiyet vermemesi için AFAD ve Aile Bakanlığı açıklama yapacak. Basit bir sistemle yardımların sağlaması için ilgili çalışmalar yapılmıştır. Emeği geçen tüm personele AFAD koordinasyonunda çalışan bakan ve valilerimizi takip ediyorsunuz. Yapılanlar boyutlarıyla paylaşılsın, eksik varsa düzeltilsin arzusundayız. Biz merkezden sıkı şekilde takiple hangi alanda eksiklik var bu her türlü kaynak verilmesini sağlamakla ilgili çalışmamız var. Şu anda AFAD Başkanımız da burada. Sahada 159 bin 146 personelimiz var. 159 bin milletimizin bir evladı. Bugün BM'den bir heyet buradaydı. BM kayıtlarında bu kadar büyük bir depremin arama kurtarma faaliyetlerini yapan başka bir örnek göremedik şekilde konuştular. Biliyoruz sıkıntılar var. Bugün itibarıyla çadırlarda ısıtıcılarda sıkıntıların farkındayız. Türkiye dünyada en çok çadır ve konteynıra sahip ülkelerinden. Sayıları 180 bini geçmiş durumda. Yolda olanlar var. Anında sahaya yansıtıyoruz.

PAZARCIK'TA BULUNAN ENKAZLARDA ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SONA ERDİ 

22.35 Koordinatör Vali Bülent Tekbıyıkoğlu: Pazarcık'ta bulunan enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerimiz tamamlanmıştır. 882 enkazdan canlı ihbarı gelen tüm enkazlara müdahale ettik. 41 vatandaşımızı canlı olarak kurtardık, 379 vatandaşımız yaralandı. 413 vatandaşımızı kaybettik. Bine yakın personelimiz var. 2 bin çadırı ilçemize kurduk.

VEFAT SAYISI 20 BİN 213'E YÜKSELDİ

21.44 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaralılarımızı kontrol etmek ve sağlık ekiplerinin işini aksatmamak için bölgedeki kronik hastalarımıza ilaçları temin edilmektedir. Yaralı olan vatandaşlarımın için kimlik tespitleri bir an önce yapılmaktadır. Yaralı vatandaşlarımı bölgeden çıkarılmış ve çevre illerde hastanelere gönderilmiştir. Kimliğini bilmediğimiz hastaların dijital fotoğraflarını eşleştirme için özel yazılıma yüklüyoruz. Önemli kısmının kimlik bilgilerine ulaşacağımızı umuyorum. Depremden etkilen illerimizde yeni düzenleme ile mobil ve geçici eczanelerimiz açılmaya devam edecektir. Bölgede olan ya da gönüllü olmak isteyen eczacıların bölgede eczane açmalarına izin vereceğiz. İllerimizde bulunan hastanelerimizin bir kısmı tam kapasite hizmet veriyor. Hatay'da Sahra hastanemiz ve eğitim araştırma hastanemiz hizmet vermektedir. An itibarıyla vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 20 bin 213'e yaralı vatandaş sayımız ise 80 bin 52'ye yükselmiştir. 

21.22 AFAD: Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 1.666 deprem meydana gelmiştir.

20.55  AFAD: "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 19.875 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 79.717 vatandaşımız yaralanmıştır. 86.754 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir."

20.00 AFAD, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 20.00'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. 

19.30 AFAD, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde saat 19.26'da 3.8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu.

19:15 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da deprem bölgesinde sahra hastaneleri önünde yaptığı konuşmada, “Sahra hastanelerinde ameliyat yapılabiliyor” dedi.

17:40 1600 ÜZERİNDE ARTÇI DEPREM - AFAD Risk Azaltma Müdürü Osman Tatar: Arkadaşlarımız sahada araştırma yapıyor. Anadolu coğrafyası son 2 bin yılda çok şiddetli depremler ile karşılaştı. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem 410 bin metrekarelik alanda hissedildi. Bin 600’ün üzerinde artçı deprem oldu. Dört günde yaşadığımız 5 ile 6 büyüklüğündeki depremler bir yılda yaşadığımızı aşmış durumda. Artçıların 37’si 5 ila 6 büyüklüğünde Günlük 60-65 deprem yaşanırken şu günlerde bir buçuk aylık deprem yaşamış bulunmaktayız. 6’nın üzerinde artçılar yaşanması olağan, vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmak çok önemli.

17:10 ERDOĞAN MALATYA'DA KONUŞTU: CAN KAYBI 19.388 - Malatya'da konuşan Erdoğan, can kaybının 19.388'e  yaralı sayısının 77 bin 711'e yükseldiğini duyurdu. "Devletimiz kurumlarıyla, aracı gereciyle tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır" diyen Erdoğan, "Tüm bu çalışmalar için 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik. Oturduğu binalar yıkılmış veya hasar görmüş vatandaşlarımıza 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Ev sahibi olanlar için aylık 5 bin, kiracı olanlara aylık 2 bin TL kira yardımı yapacağız." ifadelerini kullandı.

17:10 EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan emekli maaşı açıklaması: Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye.

17:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, deprem faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

16:20 SGK'DAN 'ERTELEME' AÇIKLAMASI - Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle prim borçlarının ödenme süreleri ile Kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme süreleri ertelendi.

16:00 Osmaniye'de artçı deprem: 4 katlı bina yıkıldı - Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgelerde artçı sarsıntılar sürüyor. Osmaniye'de Musa Şahin Bulvarı’ndaki 4 katlı bina, bugün meydana gelen artçı depremde yıkıldı. 

14:40 ERDOĞAN ADIYAMAN'DA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Adıyaman'da depremzedelerle görüşen Erdoğan açıklamalarda bulundu. Can kaybının 18 bin 991'e, yaralı sayısının 75 bin 523'e yükseldiğini duyuran Erdoğan, "Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin yakınları için söylüyorum; bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirme konusunda talimatları verdim" dedi. Yardım göndermek isteyen vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Kurumlarla irtibata geçmeden yardım göndermeyin" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

 13:56 EMG'DEN DEZENFORMASYON AÇIKLAMASI - Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a “kişinin yaşadığına" yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklindeki dezenformasyon amaçlı paylaşımlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

13:30 BAŞSAVCILIKLARA 'DEFİN' YAZISI - Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13:25 80.863 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ - AFAD duyurdu: Afet bölgesinden tahliyelerimiz AFAD koordinasyonunda devam ediyor. jandarma tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar karayolu, demiryolu, havayolu aracılığıyla toplam 80.863 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

13:07 GAZİANTEP'TE YIKILAN BİNALARLA İLGİLİ SORUŞTURMA- Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

13:01 AFAD'ın sosyal medya hesabından 'Önemli Duyuru' başlığıyla yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır" denildi.

12:55 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte deprem sonrası yıkılan binalarla ilgili, yapımını üstlenen ve sonradan imara aykırı değişiklikler yapan sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

12:25 HASTALAR NAKLEDİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İskenderun Limanından 73 hasta daha 32 refakatçi ile çeşitli hastanelere nakledildi. Her türlü olasılığın düşünüldüğü sağlık hizmetleri için bütün imkânlar seferber edilmiş durumda.

 12:15 İletişim Başkanlığı, depremden etkilenen illerdeki yakıt dolum noktalarını paylaştı

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

12:00 AFAD, yardım kampanyası için banka hesap bilgileri paylaştı

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

12:00 Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde adli süreçlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesi için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi.

11:54 BAKAN KOCA DUYURDU: AFET BÖLGESİNDE 144.156 PERSONEL HİZMET VERİYOR - Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.

11:45 PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA GÖZALTI - Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildi. 37 şahıs gözaltına alındı, 10'u tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı.

11:30 17 ilde sahte hesaplarla deprem yardımı toplayan 20 şüpheliye işlem - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde yıkıma neden olan depremin ardından, AFAD ve resmi kurumların internet sitelerini taklit ederek sosyal medyadan bağış toplayan 17 kentte 20 hesap tespit edildiğini ve kullanıcıları hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

11:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan, hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır.

11:03 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Özer, ''Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

10:35 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep'te açıklama yaptı. Kurum, açıklamasında "Gaziantep'te 2 bin 529 canımızı yitirdik. Yaralı 12 bin 468 kardeşimiz de şu an hastanelerde tedavi altındadır. Gaziantep'te yapılan arama-kurtarma faaliyetleri 1324 binada başlamıştı. Arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde şu an sadece 108 binada arama kurtarma faaliyeti yürütüyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespit çerçevesinde tüm ülke genelinde 12 bin 141 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık" dedi.

10:17 İskenderun'daki Arzu Apartmanı'ndan 6 kişi sağ çıkarıldı. Enkazdaki ses veren 3 kişi için kurtarma çalışmaları sürüyor.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

09:40 MSB: Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever ile Hatay’da kurulan lojistik destek üssünde incelemelerde bulundu.

09:38 İçişleri Bakanlığı, Bakan Soylu'nun başkanlığında, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Afet Koordinasyon ve Planlama Toplantısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

09:25 DEPREMDE CAN KAYBI 18 BİN 342'YE YÜKSELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre toplam 18.342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 74.242 vatandaşımız yaralanmıştır. 75.780 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir." denildi.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

09:25 709 SEFERLE 125.957 TAHLİYE

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları(THY) bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Bugün için planladığımız 150 tahliye seferiyle 26.699 vatandaşımızı taşıyacağız. Tahliye operasyonunun başladığı 6 Şubat’tan gün sonuna kadar toplam 709 seferle 125.957 kişiyi tahliye etmiş olacağız" dedi.

09:00 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile kurulan destek üssünde incelemelerde bulundu. 

08:58 Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu şehit olduğunu açıkladı.

07:50 Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

05:16 9 KİŞİ İÇİN ZAMANA KARŞI YARIŞ

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan Arzu Apartmanı enkazında çalışan arama- kurtarma ekipleri, 9 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Enkaza yoğunlaşan ekipler, 6 katlı binanın enkazından termal kamera ile birinci katta olduklarını saptadıkları 9 kişiye ulaşabilmek için kuyu sistemi ile çalışma başlattı.

Son dakika... Türkiyeyi sarsan afette yedinci gün: Deprem felaketinde can kaybı 24 bin 617... Dakika dakika bölgelerimizden anlık bilgiler

Deprem sırasında evde arkadaşında olan ve ailesinden 6 ferdi enkazda bulunan Furkan ile anne ve babasının enkazda olduğunu öğrenince Sakarya'dan gelen üniversite öğrencisi Buse Kılınç, ekiplerden gelecek müjdeli haberi bekliyor. Bir kişinin ise kimliği konusunda bilgi edinilemedi.

05:07 Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!