Son dakika... Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Topkapı Sarayının içindeki tarihi restoranda yangın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 03:14

TOPKAPI Sarayı'nın avlusunda bulunan tarihi restoranın çatısında yangın çıktı. Çatının tamamına yayılan yangına birçok ilçeden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından söndürüldü. Milli Saraylar Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Yangın, saat 02.30 sıralarında, Topkapı Sarayı'nın Bab-ı Hümayun Avlusu'nda bulunan ve restoran olarak kullanılan tarihi binada henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Tarihi binanın çatısında başlayan yangın kısa sürede tüm çatıya yayıldı. Yangın nedeniyle çevredeki bir oteldeki müşteriler tedbir amaçlı tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin farklı noktalardan yaptığı çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Son dakika... Topkapı Sarayının içindeki tarihi restoranda yangın

MİLLİ SARAYLAR BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

TOPKAPI Sarayı'nın avlusunda bulunan tarihi restoranın çatısında çıkan yangınla ilgili Milli Saraylar Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Topkapı Sarayı'nın avlusunda bulunan tarihi restoranın çatısında, saat 3.00 sularında yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken konuyla ilgili Milli Saraylar Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dış Karakol Binası olarak adlandırılan ve restoran olarak işletilen yapının çatısında çıkan yangına ilk müdahaleyi Saray'da hazır bulunan Milli Saraylar İtfaiye Ekibi gerçekleştirdi. İstanbul İtfaiyesi ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın 1 saat içinde tamamen söndürüldü. Yangın sonrası restoran binasında maddi hasar oluştu. Topkapı Sarayı'nda müzecilik ve ziyaret faaliyetleri söz konusu olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!