Son dakika: Şanlıurfa'da ağır hasarlı bina çöktü! Vali'den ilk açıklama... Yıkılma anı kamerada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 16:14

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinde ağır hasarlı yedi katlı bir bina çöktü. Çökme sonrası ortalığı toz bulutu kaplarken, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan arama kurtarma çalışmalarının hızla başlatıldığını bildirdi. Öte yandan bir kişi yaralı olarak kurtarılırken binanın çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 7 katlı bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü. Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirilirken, ekipler enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması başlattı. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binada ekiplerin enkazdaki çalışmaları sürüyor.

Son dakika: Şanlıurfada ağır hasarlı bina çöktü Validen ilk açıklama... Yıkılma anı kamerada

Öte yandan bir kişinin enkaz altında kaldığı iddia edilirken ağır hasarlı binanın yıkılma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır.

Son dakika: Şanlıurfada ağır hasarlı bina çöktü Validen ilk açıklama... Yıkılma anı kamerada

Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlamış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

1 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ARANIYOR

Öte yandan Demirören Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre çöken binanın altında 2 kişinin olduğu duyumu üzerine arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekiplerin bir kişiyi yaralı olarak kurtardığı öğrenildi. Enkaz altında olduğu tahmin edilen diğer kişinin kurtarılması için de çalışmalar sürdürülüyor. 

'ISI TESPİT ÇALIŞMALARINDA BİR BULGUYA RASTLANMADI'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ağır hasarlı olarak binanın önce boşaltıldığını söylerken, 'Bütün bunlara rağmen esnafların içeride 1 kişinin olduğuna yönelik söylemleri doğrultusunda arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor. Isı tespit çalışmalarında bir bulguya rastlanmadı. Bu yol kapatılmıştı.' şeklinde konuştu.

 AFAD'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

AFAD ise Twitter'dan, 'Şanlıurfa'da ağır hasarlı bir binanın çöktüğü bilgisi alınmıştır. Ekiplerimiz hızlıca sevk edilmiş olup arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!