Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! Soğuk ve karlı hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Soğuk ve karlı hava geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 10:23

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre Türkiye soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Pazar gününden itibaren havaların soğuması ve kar yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından soğuk ve karlı havaya ilişkin uyarılarını paylaştı.

Haberin Devamı

Ülke genelinde bugün ve yarın yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu, batı ve güney kesimlerin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, İç Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değerleri İstanbul'da 14, Ankara'da 5, İzmir'de 18, Antalya'da 20 Diyarbakır'da 9 derece civarında seyredecek.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Soğuk ve karlı hava geliyor

Pazartesi günü, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde yağmur, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Haberin Devamı

Â

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Soğuk ve karlı hava geliyor

PROF. DR. ŞEN: GECE VE SABAH İÇ KESİMLERDE SİS VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün ve cumartesi Türkiye'de yağış yok. Pazar günü Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ne yağış geliyor, sıcaklıklar değişmiyor. İstanbul 13, Ankara 5, İzmir 15, Antalya 20 derece. Gece ve sabah iç kesimlerde sis var. Ulaşımda aksamalara neden olabilir" mesajını paylaştı.

SOÄžUK VE KARLI HAVA GELÄ°YOR

Prof. Dr. Şen, "Pazar günü İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Marmara ve Karadeniz kıyısında yağmur şeklinde yağış olacak. Pazartesi kar Doğu Anadolu'yu da kapsayacak, İç Anadolu'da azalacak. Sıcaklık Anadolu'da 1-2 derece azalacak" dedi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!