Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Kuvvetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 06:49

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün de çok sayıda kentte kuvvetli sağanaklar etkili olacak. Meteoroloji bugün beklenen yağışlar nedeniyle 8 kente sarı kodlu uyarıda bulunurken vatandaşlardan ani sel, su baskını ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. İşte 28 Haziran salı günü hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya ve Ordu çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Kuvvetli yağış uyarısı

İç ver doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yarın zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya ve Ordu çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji beklenen yağışlar nedeniyle 8 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Kuvvetli yağış uyarısı

BATI KARADENİZ'E YENİ UYARI GELDİ

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz (Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce, Sinop’un iç kesimleri) ile iç kesimleri başta olmak üzere Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU: 2 KİŞİYİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sel afeti ve su taşkınları sebebiyle; Kastamonu Küre İkizciler Köyünde kaybolan hemşehrimiz Recep Bakırcı'yı, Düzce Kaynaşlı'da sele kapılan kepçe operatörümüz Okan Bayrak'ı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim, 2 vatandaşımıza da sağ salim ulaşmayı nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU, KRİZ MASASINDA BİLGİ ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece saatlerinde geldiği Bartın’da sabah saatlerine kadar sel nedeniyle zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunarak, kriz masasında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Soylu, beraberinde Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın Valisi Nurtaç Aslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın ile kurum müdürleri ile GAMER merkezinde Bartın’da meydana gelen sel ve taşkınlarla ilgili toplantı yaparak genel bilgi aldı. Oluşturulan kriz masasında gün boyunca yaşanan çalışmalar ve sıkıntılı bölgeler hakkında bilgiler alan Bakan Soylu, daha sonra yapılan planlamalar ölçüsünde kurumlara talimat verdi.

'TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel afetinin yaşandığı Bartın’da incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 'Herkes işinin başında. Birkaç köprü gitti bir köprü çalışması gerçekleştiriliyor. TSK’dan bir köprü istedik. Deniz kotu ile ırmak farkı çok olmayınca birikim artıyor. Metrekareye 300 kilogramlık yağmur az bir yağmur değil. Yatırımlardan önce çok daha fazla kayıp söz konusuydu. Allah beterinden korusun. Türkiye afetler bölgesi. Biz buraya yangından geldik. Dün akşam Bolu Dağı yolunun bir tarafından çatırtı oldu. Biz bunlara karşı en büyük tedbirleri alıyoruz. Biz Türkiye çapında afet risk azaltma programlarını oluşturduk. Tüm tedbirleri alıyoruz. Bozkurt’ta geçen sefere benzer bir yağış oldu. Burada da barajlarla ilgili tedbirler bu sürece yönelik yapılıyor.

Haberin Devamı

KÖPRÜLER YIKILDI, VATANDAŞLAR HELİKOPTERLE KURTARILDI

Dün AFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop'ta kuvvetli yağış etkili oldu. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı. Bozkurt ilçesinde mahsur kalan vatandaşlar botlarla ve helikopterle kurtarıldı. Zonguldak, Bartın ve Karabük'te sağanak nedeniyle yollar sular altında kaldı, bazı bölgelerde vatandaşlar tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Derya Yanık, Murat Kurum, Süleyman Soylu, Vahit Kirişçi ve Adil Karaismailoğlu selden etkilenen bölgeye gitti. Bartın'da incelemelerde bulunan Bakan Soylu, gerekli tedbirler alınmasaydı daha büyük bir felaketin olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!