Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 16:11

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz'de ani ve şiddetli yağışların beklendiğini açıkladı. Vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. İstanbul için de yarın yer yer çok şiddetli yağış bekleniyor. Öte yandan dün birçok ilde sağanak, fırtına ve dolu etkili oldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Ağustos Perşembe günü için yayınladığı hava durumunda İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Edirne, Kırklareli ve Sakarya için sarı kodlu uyarıda bulundu. Balıkesir, Bursa, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Çorum, Amasya, Trabzon, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Ordu, Giresun ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

EL VE SU BASKINI YAŞANABİLİR

Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği, "25 Ağustos Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." açıklamasında bulunarak vatandaşların tedbirli olması konusunda çağrıda bulundu.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları
Bugün beklenen yağış nedeniyle çok sayıda kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

SAĞANAK İZMİR-ÇANAKKALE OTOYOLUNDA SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunda su baskınları yaşandı, sürücüler zor anlar yaşadı.

Dün akşam saatlerinde Edremit ilçesi ve civarında etkili olan kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Çanakkale-İzmir karayolunda bazı kavşak noktalarında yükselen sular sürücülere zor anlar yaşadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri su baskınlarını önlemek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

İZMİR'DE KUVVETLİ SAĞANAK

İzmir'de dün saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip, bir süre sağanağın dinmesini bekledi. Bu nedenle trafikte aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Ayrıca sağanak nedeniyle Aliya İzzetbegoviç Caddesi’ndeki bazı iş yerlerini su bastı. Mansuroğlu Mahallesi’ndeki bir restoranın da mutfak bölümü sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

Çalışanlar, kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. İş yeri sahibi Edis Hatipoğlu, "20 dakikalık yağmurda bu hale geldik. Her yağmurda rögarlar anında doluyor ve iş yerimizi su basıyor. Biz de imece usulü suyu çekmeye çalışıyoruz. Belediyeyi aradığımızda bizi sıraya aldıklarını söylediler. Kendi önlemlerimizi almaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor" dedi.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

AYNI GÜN İÇERİSİNDE HEM YAZI HEM DE KIŞI YAŞADILAR

Denizli kent merkezi yaz ve kış mevsimini aynı günde yaşadı. Merkez ilçelerden Merkezefendi’de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşanırken, Pamukkale ilçesinin genelinde ise güneşli ve sıcak bir hava hakim oldu. 

Haberin Devamı

Bozburun ve Bakırlı mahalleleri çevresinde yaklaşık yarım saat etkili olan yağış nedeniyle ana yollar ile bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, Denizli - İzmir karayolu üzerinde bulunan Hal Kavşağı olarak bilinen köprü altında oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülerin imdadına yetişen itfaiye ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerine de anına müdahale etti.

KÜTAHYA: DERE TAŞTI, BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kütahya'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, birçok ev ve iş yerini su bastı. Porsuk köyünde de Kürtler Deresi taştı. Köylüler, taşan suların evlerine girmemesi için birçok noktaya set kurdu.

Haberin Devamı

Kentte etkili olan sağanak günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, kapalı yerlere ve saçak altlarına sığındı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı ve Yunusemre Caddesi ile Kütahya-Afyonkarahisar yolunda yoğun su birikintileri oluştu. 100. Yıl, 30 Ağustos, Yıldırım Beyazıt ve Bahçelievler mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerine su bastı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yolda kalan araçlar nedeniyle Dumlupınar Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

DERE TAŞTI, KÖYLÜLER SET KURDU

Kütahya kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Porsuk köyünde yoğun yağışın ardından Kürtler Deresi taştı. Köylüler, taşan suların evlerine girmemesi için birçok noktaya set kurdu. Hava sıcaklığının 18 dereceye düştüğü kentte, sağanağın aralıklarla süreceği bildirildi. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'den yapılan açıklamada da "Kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

 

HAMİLE VE ENGELLİ PERSONEL İÇİN İDARİ İZİN KARARI

Çanakkale Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; İlimizde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmesi sebebiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel yarın(bugün) idari izinli sayılacaktır" denildi.

EZİNE'DE SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

Çanakkale'de beklenen yağış Ezine ilçesinde etkili oldu. İlçede saat 16.00 sıralarında fırtınayla birlikte yağmur başladı. Yağmurun ardından da dolu yağdı. Camlara vuran dolu taneleri evlerinde oturan vatandaşları korkuttu. Sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Küçük Sanayi Sitesi'nde de sokaklar suyla doldu. Fırtına nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı. Ezine Belediyesi ekipleri tıkanan rögarları açarak su tahliyesini sağladı. Kırılan ağaç dalları da yine ekipler tarafından toplandı.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

2 KİŞİ AKINTIYA KAPILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Çanakkale Ezine'de bulunan Akköy Geçemeği'nden geçmeye çalışan bir otomobil akıntıya kapıldı. Durumun Ezine Belediyesi Acil Durum Koordinasyon Merkezine bildirilmesi üzerine ekipler harekete geçti. Ezine Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ekibi tarafından suya kapılmak üzere olan araçta bulunan 2 kişi kurtarıldı.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

BURSA'DA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Bursa kent merkezinde yer yer sağanak, dağ ilçelerinde ise dolu etkili oldu. Keles’te ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle vatandaşlara zor anlar yaşadı.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

Kent merkezinde öğle saatlerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü sağanak etkili olurken, Keles ile Osmangazi ilçelerinin yüksek rakımdaki mahallelerine dolu yağdı. Keles’te ceviz büyüklüğünde yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi. Bir vatandaşın aracını, branda örterek doludan korumaya çalıştığı anlar, kameraya yansıdı. Dolu, tarım arazilerine de zarar verdi. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan değerlendirmeye göre Bursa’da metrekareye saatte 75 kilo yağış düşmesi bekleniyor.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı hem Bursa Valiliği hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesaplarından vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan turuncu kodlu uyarının geçerlilik tarihi bu gece yarısına kadardı, ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ikinci bir uyarı daha geldi. Bursa için yarın saat 23.00’a kadar kuvvetli yağış uyarısı verildi.

MANİSA'DA DOLU VE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Meteoroloji tarafından bugün için dolu ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Manisa'nın merkez ilçeleri Şehzadeler ve Yunusemre’de saat 15.00 sıralarında yağış başladı.

Son dakika... Meteoroloji, AFAD ve Valilikten peş peşe yağış uyarıları

Dolu ile karışık yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Manisa- Menemen kara yolunda sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalanan motosiklet sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bir esnafın çöpler nedeniyle tıkanan mazgalı eliyle açmaya çalıştığı görüldü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!