Son dakika: AFAD ve Meteoroloji'den yağış uyarısı! Prof. Dr. Şen 'Umarım tahminim gerçekleşmez' diyerek saat verdi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: AFAD ve Meteorolojiden yağış uyarısı Prof. Dr. Şen Umarım tahminim gerçekleşmez diyerek saat verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 19:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan Marmara ve Kuzey Ege'de bugün başlaması beklenen kuvvetli yağışla ilgili arka arkaya uyarı geldi. "Umarım tahminim gerçekleşmez" diyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, tatil bölgelerindeki vatandaşları uyararak yağışların beklendiği saatleri paylaştı. İstanbul'da ise yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 41-42 derece olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın öğlen beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 11 kent için bugün etkili olması beklenen kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Açıklamada, 11 ilde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin olarak "24 Ağustos Çarşamba günü; Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya'da kuvvetli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne'nin güneyi ile Tekirdağ'ın batısında yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

VALİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Kuvvetli yağışın beklendiği valiliklere; meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bilgilendirmede bulunuldu.

Haberin Devamı

AKOM SAAT VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM, İstanbul'da saat 13.00'dan sonra sağanak yağış ve yer yer dolu beklendiğini açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamada, saat 22.00'a kadar etkili olması beklenen yağışlarla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışının da beklendiği belirtildi. Açıklamada "Yoğun şimşek ve yıldırımla birlikte yağış anında kuvvetli rüzgarın yer yer saatte 50 km hıza çıkma ihtimali bulunuyor" denildi.

Özellikle çatı uçmalarına karşı tedbirli olunması istenirken, ani bastırma ihtimali bulunun yağışların göllenmelere, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına, yağışın şiddetine göre de derelerde taşkınlara neden olabileceği belirtildi. AKOM, cuma akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı havaya karşı tedbirli olunmasını istedi.

METEOROLOJİ'DEN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yağışlara ilişkin "turuncu" ve "sarı" kod uyarısı yaptı. Uyarılara göre; Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya’da kuvvetli; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Son dakika: AFAD ve Meteorolojiden yağış uyarısı Prof. Dr. Şen Umarım tahminim gerçekleşmez diyerek saat verdi

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN BÖLGE BÖLGE SAYDI, SAAT PAYLAŞTI

CNN Türk Meteoroloji Danışman Prof. Dr. Orhan Şen, dün gece ve bu sabah beklenen yağışla ilgili paylaşımlarda bulundu. Yağışla birlikte meydana gelebilecek fırtınaya dikkat çeken Prof. Dr. Şen, "Dışarıda kalmayın, çatı altı ve ağaç altlarından uzak durun. Umarım tahminim gerçekleşmez" dedi.

Prof. Dr. Şen'in yağışla ilgili paylaşımları şöyle: 

"Tatil yerlerinden Akçay, Behramkale, Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit (11:00) Çanakkale, Şarköy, Bandırma, Erdek, Avşa - Marmara Adası, Mudanya (13:00) Yalova Çınarcık (17:00) saat 11:00 den akşama kadar şiddetli yağış ile birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı...

Haberin Devamı

"DIŞARDA KALMAYIN"

Buralardaki tatilciler ve vatandaşlar dikkatli olsun. Yağış anında fırtına da görülür. Dışarda kalmayın. Çatı altlarında ve ağaç altlarından uzak durun. Umarım tahminim gerçekleşmez.

Bugün Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa Çanakkale, Balıkesir, Bursa, da kuvvetli yağış var. Dikkat edilecek yerler: Edremit Körfezi'nin kuzey kıyısı Çanakkale Saros körfezi 11:00, Erdek Tekirdağ Balıkesir 13:00, Yalova 17:00, Erdek Avşa Bandırma 20:00, Çanakkale 24:00

İSTANBUL'DA YAĞIŞ OLACAK MI?

Bugün İstanbul'da hafif yağmur var. Sıcaklık 33 derece, nem yüksek. Hissedilen sıcaklık 41-42 derece. Bu nedenle sağlık açısından dikkatli olunmalı. Bol su içelim. İstanbul'da daha kuvvetli yağmur yarın öğlen görünüyor."

Haberin Devamı

AFAD YARIN İÇİN UYARDI: KUVVETLİ OLACAK

AFAD'dan yapılan açıklamada "Marmara’nın güneyi ve batısı ile Kuzey Ege’de görülecek sağanak yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin ile Tekirdağ’ın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!