Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 06:42

Son dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremin üzerinden 10 gün geçerken bölgede arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem başta Hatay, Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi.

Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. İşte şehirlerdeki son durum...

14:45 BAYKAR duyurdu: Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı envanterindeki Bayraktar #AKINCI ve #BayraktarTB2'ler 10 günde toplam 1.474 saat 20 dakika görev uçuşu gerçekleştirdi. Milli İHA'larımız hâlâ bölgede görev uçuşuna devam ediyor. Milletimiz için varız, Milletimizin yanındayız.

Haberin Devamı

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

 14:45 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tatar, konuşmasında "Deprem bölgesinde oluşan kaymanın 7 metre 30 santimetre olduğu bilgisini aldık." dedi. Tatar, "Şu ana kadar 3858 artçı yaşandı. Konuştuğumuz dakikalarda bile 3 bin 900'ü aştığını söyleyebiliriz" dedi. 

14:05 Toprak Mahsulleri Ofisi: Depremden etkilenen illerde Çiftçi Kayıt Sistemi kota sınırı kaldırıldı

13:43 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Depremin 7 gün geçtikten sonra Adıyaman’da 12 vatandaşımızı kurtardık. Umudumuzu kaybetmedik. 50 enkazda çalışma devam ediyor. Adıyaman’da 16 bin 713 vatandaşımızı kurtardık. Bin 485 bina yıkıldı. 6 bin 108 yıkılması gereken bina bulunmaktadır. 139 binanın enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Bugün itibari ile haberleşmede önemli bir eksik yok, önemli çalışma var. 500’e yakın mobil baz istasyonu hizmet vermekte.

13:25 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: 13.00 itibarıyla, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre deprem bölgelerinden gelen ve hastanelerimizde tedavi altına alınan 7 bin 135 hastamızdan 5 bin 733’ü tahliye oldu. Hastalarımıza Allah'tan acil şifa diliyorum.

Haberin Devamı

12:47 Diyarbakır’da depremde yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi’nin sahibi Hasibe Yıldırım, proje sorumlusu mimar Şeref Kesgün ve proje sorumlusu inşaat mühendisi Mustafa Arsız Kadıköy’de yakalandı.

12:18 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Ermenistan bu zor günümüzde dostluk elini uzattı. Ermenistan Gölcük depremi sırasında da ülkemize yardım malzemesi göndermiştir. 1988 yılında Ermenistan’daki deprem halen daha hafızamızdaki yerini koruyor, o depremin ardından Türkiye’nin yardımları Ermenistan’a ulaştırılmıştır. Aynı sınır kapısından Ermenistan'ın insani yardımları ülkemize geldi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

11.11 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hasar tespit çalışmalarımız deprem bölgesinde 7.100 personelle sürüyor. 387.346 bina incelendi. Şu ana kadarki tespitlerimize göre ACİL YIKILMASI gereken 50.576 bina var. 279.655 bina AZ HASARLI veya HASARSIZ. Acil yıkılması gerekenleri hızla yıkıp güvenli konutlar yapacağız!" mesajını paylaştı.

10.54 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta 215 binada arama kurtarma çalışması var" dedi. Soylu, yaptığı konuşmada, "Salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir yayılım söz konusu değil. Hem hastanelerimiz işlem yapıyor hem de aynı zamanda onlarca ekip taramalarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

10.23 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "12 ülke arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bunların dönüşü ile ilgili bazı konularda olduğu gibi dezenformasyon yapılıyor. Bazıları için eşya alındı diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil. Bu ülkelere de ayıp ediyoruz, onlar iyi niyetleri ile gelmişler yardım ediyorlar" dedi.

10.20 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 613 hesap yöneticisi tespit edildi, 293'ü hakkında adli işlem başlatıldı. 78 şahıs gözaltına alındı, 20'si tutuklandı. Dolandırıcılığa yönelik hazırlanan internet sitelerinin kapatılması sağlandı.

Haberin Devamı

10.19 222. saatte yeni mucize... Kahramanmaraş'ta 42 yaşındaki Melike İmamoğlu, enkazın altından sağ olarak kurtarıldı.

10.10 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5 Mart tarihinde yapılacağı açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavını (MEB-EKYS) Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

09.40 Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.6 büyüklüğünde artçı gerçekleşti.

07.42 Kahramanmaraş'ta 3.7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

06.06 Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesinde çalışmalara katılmak için yardıma gelen yabancı arama kurtarma ekiplerinin ülkelerine dönüşleri devam ediyor. Adıyaman'dan hareket eden Casa tipi askeri kargo uçağı, deprem bölgesinde çalışmalara katılan 38 Litvanya arama kurtarma ekibini İstanbul'a getirdi.

Litvanya arama kurtarma ekiplerinin apronda hazır bekleyen otobüslerle İstanbul Havalimanı'na, oradan da Litvanya'ya gideceği öğrenildi.

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

03.59 Deprem bölgesinde göçük altından çıkarılan 30 yaralı, Adana’dan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 222’nci filoya ait C-130 tipi kargo uçağıyla İstanbul’a getirildi. Yaralılar yanlarında bulunan refakatçilerle birlikte çevrede bulunan hastanelere nakledildi.

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

22.24 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), KKTC’de konuşlu 14’üncü Zırhlı Tugayı'nın Adıyamanlı vatandaşlarımıza yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü duyurdu.

CAN KAYBI 35 BİN 418 

20.10 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

18.55 AFAD, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde saat 18.50'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

17.41
 Antalya Valisi Ersin Yazıcı, deprem bölgesindeki illerden kente getirilen depremzede sayısının 72 bine ulaştığını açıkladı. Yazıcı, "Bunun içinde kendiliğinden gelen ve yakınları aracılığıyla şehre dağılmışların rakamı yok" dedi.

15.20 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplandı. Toplantının gündeminde deprem felaketi var. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde görev yapan çalışanlara hitap ederken, 'Milletimle beraber bunun üstesinden geleceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bu millet bu tür felaketlerin altından nasıl kalktıysa bundan da kalkacak.' ifadelerini kullandı.

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

15.00 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), depremzedelerin Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattını 24 saat ücretsiz kullanabileceğini duyurdu.

14.20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Deprem bölgesinde su hayati önemde. İçme suyu altyapısı onarıldı. Bölgenin yüzde 95'ine su ulaştı. Arama-kurtarma çalışmaları sonrası tüm bölgeye su verilebilecek" dedi.

14.00 Emniyet'ten yapılan açıklamada "Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 531 hesap yöneticisi tespit edildi, 221'i hakkında adli işlem başlatıldı. 64 şahıs gözaltına alındı, 17'si tutuklandı" denildi.

CAN KAYBI 31 BİN 974'E YÜKSELDİ

13.50 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 31 bin 974 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 195 bin 962 afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiği duyuruldu.

12.54 Milli Eğitim Bakanı Özer: 10 ilde liselerde 1 milyon 29 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler için 71 ilde 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduk. Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin 681 öğrenci, nakillerini diğer illere aldırdı.

11.10 AFAD Başkanı Yunus Sezer sosyal medya hesabından "Asrın felaketi olan deprem afetinde, yıllarca omuz omuza çalıştığımız ve vatandaşlarımıza içtenlikle birlikte hizmet ettiğimiz AFAD personelimiz Şef Abdullah Demir, VHKİ İsmail Köse, Arama Kurtarma Teknisyeni Mustafa Gün, Mühendis İsa Erkan Tümer, Şoför Mustafa Çolak, Mühendis Yavuz Dokumacı, Şube Müdürü Mustafa Özden ile diğer kurumlardan AFAD bünyesinde görevli çalışma arkadaşlarımız Aydın Kaya, Mehmet Çalış ve Fatih Özen arkadaşlarımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Fedakâr arkadaşlarımıza ve büyük afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz" mesajını paylaştı.

10.15 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. "Türkiye'ye sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullanan Bahçeli, afet bölgesindeki illere sırasıyla gideceğini açıkladı. 

09.54 Adıyaman’da ekipler, depremin 198’inci saatinde 18 yaşındaki Muhammet Cafer Çetin’i enkazdan sağ çıkardı. 

09.24 Kahramanmaraş’ta depremin 9. gününde 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 20 yaşındaki ağabeyi Abdulbaki, Pınar apartmanının enkazından sağ olarak çıkarıldı.

08.20 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, destek için ülkemize gelen Özbekistan’ın arama-kurtarma ekibiyle Hatay’da bir araya gelerek kendilerine destekleri için teşekkür etti.

Son dakika... Deprem felaketinde onuncu gün... Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor... Deprem bölgesinden dakika dakika anlık bilgiler

04.57 Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde enkaz altından yaralı olarak kurtulan 49 depremzede ve 25 refakatçi Adana’dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirildi. Yaralılar burada hazırda bekleyen ambulanslarla tedavi altına alınmak üzere çevre hastanelere kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!