Son dakika... İstanbul'un kar hasreti sona erdi! Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2023 14:33

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kıyı kesimler, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesinde sağanak ve kar yağışı uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde kendisini göstermeye başladı. Beykoz'un Karlıtepe mevkiinden aktaran CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner, "Uzun süre beklenen kar yağışı İstanbul'a geldi. Hava sıcaklığı kısa sürede düştü. Ama kar yüksek kesimlere geldi." dedi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

Son dakika... İstanbulun kar hasreti sona erdi Meteorolojiden yeni hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Sıcaklıkların ülkemizin iç kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika... İstanbulun kar hasreti sona erdi Meteorolojiden yeni hava durumu raporu...

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YÜKSEK KESİMLERDE BAŞLADI

Beykoz'un Karlıtepe mevkiinden aktaran CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner, "Uzun süre beklenen kar yağışı İstanbul'a geldi. Hava sıcaklığı kısa sürede düştü. Ama kar yüksek kesimlere geldi." dedi. 

Samet Güner sözlerini şöyle sürdürdü: 

Biz de İstanbul Beykoz'un yüksek kesimlerinden birinde Karlıtepe'deyiz. Dün akşam hafif hafif başlayan kar yağışı vardı, arabaların üzerinde ve çatı katlarının üstlerinde beyazlığı görmek mümkün. Zaman zaman etkisini artırıyor ama beklenen bir kar yağışıydı.

Haberin Devamı

Şunu belirtmek isterim ki daha alçak yerlerde bu kar yağışını göremiyoruz. Bulunduğumuz nokta Beykoz Karlıtepe. Bu kar yağışı tüm İstanbulluları sevindirdi. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 3 dereceler civarında. Yüksek kesimlere gittiğiniz hava sıcaklığının daha da düştüğünü söyleyebilirim.

Son dakika... İstanbulun kar hasreti sona erdi Meteorolojiden yeni hava durumu raporu...

İstanbul Havalimanı yolunda yoğun kar yağışı başladı. Yağış nedeniyle yolda birçok aracı kaza yaptığı görüldü.

PROF. DR. ORHAN ŞEN DİKKAT ÇEKTİ: 'ISI ADASI' ETKİSİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin dikkat çeken mesajlar paylaştı. Prof. Dr. Şen, " Öncelikle İstanbul'a kar tahmininde bölgeyi söylemek gerek. İstanbul Çatalca'dan Gebze'ye kadar kırsal alanı da yoğun şehirleşmiş bölgeyi de kapsıyor. Bu bölgeler için aynı tahmini yaparsanız yanılırsınız. Zira şehirleşmiş bölgede "Isı Adası" etkisi var. Ben İstanbul'a kar tahmini yaparken şehir merkezini dikkate alırım zira etkilenecek nüfus orada. 15 milyon kişi bu bölgede yaşıyor. kar yağınca en azından çatılarda örtü yapmalı. Yani hem havada hem yerde görmeliyiz. Benim tahminimdeki ana tema bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, "Gelelim İstanbul tahmine: İstanbul'un kırsal alanına özellikle Anadolu yakasında salı gecesi ve çarşamba sabahı karla karışık yağmur ve kar yükseklerde görülebilir. Şehir merkezinde zor. Şehir merkezine hafta sonu cumartesi ve gelecek hafta başı gibi olasılık zayıf da olsa var" mesajını paylaştı.

ÇATALCA'DA GECE SAATLERİNDE KAR YAĞDI

İstanbul'un Çatalca ilçesinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Lapa lapa yağan kar nedeniyle araçların üzeri kısa sürede beyaza büründü.

Son dakika... İstanbulun kar hasreti sona erdi Meteorolojiden yeni hava durumu raporu...

Çatalca'da gecenin ilerleyen saatlerinde kar yağışı etkili oldu. İlçenin yüksek kesimlerinde lapa lapa kar yağdı. Yağış nedeniyle park halindeki araçların üstü kısa sürede beyaza büründü. Savaş ATAK/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı

AYDOS TEPESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası İstanbul'un yüksek kesimlerinde gece saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan kar yağışı, aralıklarla sürüyor.

Son dakika... İstanbulun kar hasreti sona erdi Meteorolojiden yeni hava durumu raporu...

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, sabah erken saatlerde Kartal'da Aydos ormanı ve çevresinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ağaçlar ve evlerin çatısı beyaza büründü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!