Son dakika: Corona virüsü dolayısıyla kurtarma operasyonuna çıkmıştı...Türkiye'ye dönüyorlar!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2020 12:38

Son dakika haberlerine göre Çin'i etkisi altına alan Corona virüsü dolayısıyla bölgede yaşayan Türk vatandaşlarını kurtarmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri kargo uçağı Vuhan bölgesine ulaştı. Bölgede yaşayan ve Corona virüsü tehlikesi ile karşı karşıya kalan 42 Türk vatandaşı, sağlık personelleri kontrolleri dahilinde Türkiye'ye doğru yola çıktı. Moğolistan'da yakıt ikmali yapan uçak Ankara'ya indikten sonra yolcular, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altında tutulacak.

Haberin Devamı

Corona virüsü alarmında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait dev kargo uçağı, yakıt ikmali yaptığı Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı. Uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta Corona virüsü belirtisi olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Öte yandan, 42 yolcunun Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altında tutulacağını duyurdu.

A400M askeri kargo uçağında bulunan Ali Murat Alhas, Vuhan'dan tahliye edilen 42 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Alhas, yaklaşık 8 saatlik yolculuğun ardından Ankara'ya inecekleri bilgisini paylaştı. Öte yandan Ulanbator'da yakıt ikmali yapan uçaktaki sağlık personeli tarafından 42 kişinin ateşleri ve oksijen seviyeleri ölçüldü, tüm göstergelerin normal seviyede olduğu teyit edildi. 

Haberin Devamı

Türk vatandaşlarının yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Arnavutluk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 42 kişinin, 19.00'da yurda varması bekleniyor.

Son dakika: Corona virüsü dolayısıyla kurtarma operasyonuna çıkmıştı...Türkiyeye dönüyorlar
"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM"


Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde." dedi.

Son dakika: Corona virüsü dolayısıyla kurtarma operasyonuna çıkmıştı...Türkiyeye dönüyorlar

İHA DUYURDU: ANKARA'DA KONTROL ALTINA ALINACAKLAR

İhlas haber Ajansı (İHA) Çin'den getirilen Türklerin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altına alınacağını duyurdu.

ABD, koronavirüs tehdidi nedeniyle
Korkutan uyarı... İşte coronavirüse karşı alınması gereken önlemler
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!