Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile telefonda görüştü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile telefonda görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 20:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşması konusunda teşekkür ederek “Türkiye'nin desteğine güveniyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin telefonla görüştüğü bildirildi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl sevkiyatı sorunun çözüme kavuşmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdiği ifade edildi. 

Açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gerek Ukrayna’nın gerek Rusya’nın tahıl ürünlerini satabilmelerinin tüm dünya için kritik önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatı mutabakatının devamının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin tam olarak yeniden tesisine gidecek bir anlayış temelinde, savaşın adil bir çözümle sonlandırılması için diplomatik çabaları artırmak gerektiğini ifade etti" denildi.

Haberin Devamı

ZELENSKİ’DEN “TAHIL ANLAŞMASI” TEŞEKKÜRÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşmasının korunmasına yönelik aktif katılımı, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne kararlı desteği için teşekkür ettim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukraynalı savaş esirleri ve siyasi mahkumlar için atılacak adımları ele aldıklarını aktaran Zelenski, “Türkiye'nin desteğine güveniyorum” açıklamasını yaptı. 

BAKMADAN GEÇME!