Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan'da güvenlik güçlerine PKK'lılarca ateş açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvanda güvenlik güçlerine PKKlılarca ateş açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 16:36

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının cadde ve sokaklara açtığı hendekleri kapatan güvenlik güçlerine teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle ilçede yer yer çatışma çıkarken, çeşitli semtlerden silah sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Kaymakamlık tarafından dün sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silvan'da başlayan operasyonlarla birlikte dün gün boyu aralıklarla süren ancak gece duran silah sesleri, bugün öğleye doğru yeniden başladı. İlçenin Tekel, Mescit, Konak ve Feridun mahallelerinde YDG- H'lilerin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatma, barikatları kaldırma operasyonu yapan polis ekiplerine, PKK'lılar yuvalandıkları yerlerden ateş açmaya başladı.

Zırhlı araçların desteğiyle operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle teröristler arasında ilçenin birçok noktasında çatışma çıktı. Silah sesleri çeşitli mahallelerden yankılanırken, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede halk evlerinde olayların bitmesini bekledi. Bu arada aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de bulunduğu gruplar, Diyarbakır ve Batman'dan Silvan'a geldi. Ancak güvenlik güçleri HDP ve DBP'lilerin ilçeye girişine izin vermedi. Bu gelişme üzerine HDP ve DBP'liler ilçe girişinde beklemeye başladı.


VALİLİK 'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI' AÇIKLAMASINI GERİ ÇEKTİ

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği tarafından Lice ilçesinde 6 bölgede sokağa çıkma yasağı ve bu bölgelere sivillerin girişinin yasaklanmasına ilişkin yapılan açıklama geri çekildi. Diyabakır Valiliği Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli arkadaşlar saat 12.00 dolaylarında atılan Lice'de yasaklama kararı ve Lice'de sokağa çıkma yasağı kararı başlıklı mail'ler sehven atılmıştır. Dikkate alınmamasını rica ederim."

SİİRT'TE 10 YER 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Siirt Valiliği ise merkeze bağlı ve Eruh ile Pervari ilçelerindeki 10 bölgeyi 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan ederek, 6-20 Ekim tarihleri arasında vatandaşların söz konusu bölgelere girişini yasakladı. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Siirt Merkez İlçe Eğlence Karakol Bölgesi, Merkez karakol Bölgesi, Merkez ve Eğlence Karakol Bölgeleri, Eruh İlçesi Karadağ Bölgesi, Yassıdağ (Cirav) Bölgesi, Akmeşe Mahallesi ile Gölgeliçeşme Tepe arası, Pervari ilçesi Köprüçay-Doğanca, İğneli-Doğan köyü karakolları arası, Köprüçay-Doğanca Karakolları arası, Köprüçay-Beğendik Karakolları arasında bulunan bölgelerde, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11 maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidilebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından onbeş (15) gün süreyle 06 (Dahil) Ekim–20 (Dahil) Ekim 2015 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!