SGK 4A Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Güncelleme Tarihi:

SGK 4A Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 12:07

SGK, e-devlet sistemine geçerek tüm vatandaşlar için büyük bir kolaylığa sebep oldu. Saatlerce sıra beklemeden, yorulmadan, zaman kaybetmeden hızlı ve kolay bir biçimde tüm resmi işlemlerinizi elektronik ortamda yapabileceksiniz. Peki hep merak edilen SGK hizmet dökümü 4A’ya mensup çalışanlar için nasıl alınır? SGK 4A emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Sorularınızın tüm cevapları haberin devamında…

SGK 4A NEDİR?

Haberin Devamı

Günümüzde en çok konuşulan ve kafa karıştıran konuların başında 4A, 4B ve 4C gelmektedir. Bu tanımlar ne demektir? Dilerseniz tek tek açıklayalım. Bu konu ile ilgili 657 sayılı ve 5510 sayılı iki tane kanun maddesi vardır.
657 sayılı kanuna göre 4A memurları, 4B sözleşmeli personeli, 4C ise geçici personeli temsil etmektedir. Bunun dışında 4D olarak tanımlanan geçici işçiler de bulunmaktadır.
5510 sayılı kanuna göre ise, 4A SSK’lıları, 4B Bağkurluları, 4C ise emekli sandığına tabi olan personeli temsil eder.

SGK 4A Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK borç sorgulama yapabilmeniz için öncelikle e-devlet internet sitesine giriş yapmanız gerekir. Daha sonra ‘Kimlik Bilgisi Doğrulama’ butonuna tıklayarak açılan ekrandaki bilgi formunu doldurmalısınız. Eğer SSK’lı iseniz tahsilat türü kısmına geldiğinizde ‘4A işveren ödemeleri’ sekmesini seçmeniz lazımdır.

Haberin Devamı

SGK 4A Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır

SGK 4A Emekli Aylığı Nasıl Hesaplanır?

Öncelikle SGK’nın resmi internet adresine gitmeniz gerekmektedir. Açılan pencerede T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihi bilgilerinizi girmeniz gerekir. Tüm bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ‘Sorgula’ butonuna basarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!