Seyredin demedik

Güncelleme Tarihi:

Seyredin demedik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 00:49

DOKUNULMAZLIK düzenlemesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda, çözüm sürecinde tartışma konusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon talepleri de gündeme geldi.

Haberin Devamı

Hükümetten CHP’ye yönelik eleştirilere karşı CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Çözüm sürecinde her türlü terör faaliyetine müdahale etmeyen, askerleri kışlasına, polisleri karakola hapseden, teröristlerin kimlik ve kontrol yapmasına, yol kesmesine, vergi toplamasına göz yuman İçişleri Bakanı hakkında teröristlere yardım ve yataklık yapmaktan dolayı fezleke düzenlendi mi?” diye sordu.

Bu ifadelere sinirlenen Bozdağ ise şunları söyledi: “Hükümetlerimiz döneminde hiçbir valiye, hiçbir emniyet gücüne, hiçbir görevliye, hiçbir hükümet yetkilisine ‘Şurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret’ diye talimat verilmemiştir. ‘Silahla buradan geçiyor, bunu yapıyor, bunlara dokunmayın’ kimse dememiştir. ‘Ankara’da kamu düzenini, kamu güvenliğini bozan bir eyleme nasıl müdahale ediliyorsa Diyarbakır’da, başka yerde de aynı uygulama hukuk çerçevesinde yapılsın’ talimatı var. Maalesef sürekli bunun aksi algı oluşturmak için bir gayret var.”

TSK’nın 2014’te Şırnak’ta 110, Hakkâri’de yaklaşık 100 ve Tunceli’de 80 civarında müdahale talebinde bulunduğu, sadece 8’ine operasyon izni verildiği iddiası gündeme gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!