Sert Başkanlık çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Sert Başkanlık çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 21:54

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak, bir kişi konuşacak istediği adam hapse gelecek. Neymiş, böyle bir başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti’nin üzerinde çalıştığı başkanlık sistemi için, “Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ÇÖZÜMÜN ANAHTARI ÖZGÜRLÜK

“Kürt sorunu çözülmeli. Hiç tereddüdüm yok. TBMM’de çözülmeli. Çözümün anahtarı da tam demokrasi ve özgürlüktür. Dünyadaki uygulamalara baktık. Arkadaşlarımı İngiltere, Güney Afrika, İspanya’ya gönderdik. Siyaset kurumu ne yapmış inceledik. Biz de bu sorunu böyle çözebiliriz dedik. Biz bunu çözemezsek başkaları bizim sorunumuzu çözmeye yeltenir.

Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı), anayasadan söz etti. Mal güvenliği can güvenliği hepsi içinde var. 65 maddesi rahmetli Ecevit’in Başbakanlığında değişti. Deniyor ki değiştirelim. Değişmesi gereken cümle elbette var. Darbe hukuku ele alınacaksa, anayasa değişsin. ‘Darbe hukuku kalsın, bu anayasayı değiştirelim’. Niçin? ‘Başkanlık sistemini getireceğiz’. Nasıl başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak, bir kişi konuşacak istediği adam hapse gelecek. Neymiş, böyle bir başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net.

Haberin Devamı

İlk 4 maddesine neden dokunulmaz diyoruz? Okuyorum. ‘Türkiye devleti bir Cumhuriyet’tir’. Neyini değiştireceğiz. Cumhuriyet’in nitelikleri. Madde 2: “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı...” Nesini değiştireceksiniz. Atatürk adını nasıl çıkarırız, formül onun üzerine. Kardeşim sen kim olursan ol, Atatürk’ün adını anayasadan çıkartamazsın.”

BAKMADAN GEÇME!