Selçuklu-Osmanlı sentezi

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu-Osmanlı sentezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 21:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda cami açılışı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin adının Yıldırım Bayezid Camisi olacağını söyledi. TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan caminin ibadete açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘‘BÖYLE güzel bir eseri devlet konukevi ve dış hatlar arasındaki bu güzel bölgeye inşa etmiş olmaları bizler için bir gurur vesilesidir. Gidiş ve gelişte misafirlerimizin ‘Nerede cumayı yetiştireceğiz, nerede namazımızı kılacağız’ sorusuna cevap noktasında, bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu. TAV yönetimine özellikle teşekkür ediyorum.

DÜNÜ DÜNDE BIRAKMAK YANLIŞTIR

1500 kişilik kapasitesi ile büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan camimiz, peyzaj düzenlemesinde de geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm. Geçenlerde geldim, gezdim. Modern mimarinin de gözardı edilmediğine şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemlidir. Madde olmuş mana olmamış. Bunun hiçbir anlamı yoktur. Ama madde ile manayı eğer bir arada inşaa eder yürütürsek o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır. Biz, bu caminin adını ecdadımızdan esinlenmek suretiyle Yıldırım Bayezid Camii adını koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Bayezid ile anılan bir cami olur.”

Haberin Devamı

AÇILIŞ DUASI MEHMET GÖRMEZ’DEN

Erdoğan öğle namazını açılışını yaptığı camide, Ulaştıma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile kıldı. Görmez’in açılış duasını yaptığı camide açık alanla birlikte aynı anda 2 bin 500 kişi namaz kılabiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!