Selahattin Demirtaş: Ben taziyeye gitmezdim

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaş: Ben taziyeye gitmezdim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 22:01

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’le ilgili, “Kendisiyle görüştüm. ‘Ben olsaydım öyle bir ortamda gitmezdim’ dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

 Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Demirtaş, şunları söyledi:

CANLI BOMBA UYARISI

“Kendisiyle (Tuğba Hezer Öztürk) görüştüm. ‘Ben olsaydım öyle bir ortamda gitmezdim’ dedim. Kendisini, niye yaptığını da çok iyi anlıyorum. Ama bu toplum şu anda bunu anlayacak psikolojiye sahip değil. Art niyetle yapmadığından hiç şüphem yok. Seçim bölgesinde ve tanıdığı bir aile. Bunlar daha yüzde 100 netleşmemiş bile bir anda psikolojik kampanya başlıyor. Hükümetin psikolojik savaş olarak kullanması çok çirkin ama toplum tepki gösterme, eleştirme hakkına sahiptir, biz de bunu anlamak zorundayız. Bu tür canlı bomba meselelerinde, genel hassasiyete karşı dikkatli davranmaları gerektiğini kendilerinden rica ettim.
BAŞBAKAN İSTİYOR AMA...

Haberin Devamı

Başbakan’ın yaptığı çağrının muhatabı PKK’dir. Biz HDP olarak çatışmasızlık ortamına dönülmesini destekleriz. Başbakan birkaç defadır Cumhurbaşkanı’na ters düştüğü için azarlanıyor ve çark etmek zorunda kalıyor. Başbakan’ın iradesiz olduğu ortaya çıktıkça insan üzülüyor. Başbakan küçük bir ihtimal varsa da denemek istiyor. Ama bir gün bile dayanamıyor. Ülkenin en önemli sorununda Başbakan en küçük çözüm geliştirmekten aciz.

KIYAMETİ KOPARIRIZ

Karma Komisyonda sadece bizim vekillerin dokunulmazlığını kaldırmayı düşünüyorlarsa da orada kıyameti koparırız. Öyle kolay değil, sadece iki üç vekili orada geçirmek. Kendilerinin dosyaları da gelecek, Bahçeli’nin de dosyasını tartışacağız. Yok öyle yağma. Bahçeli’ye niye dokunulmuyormuş, gökten zembille mi inmiş? Her şeye rağmen kaldırırlarsa da biz siyasetçiyiz, içeride de dışarıda da olsa aynı ilkeler doğrultusunda mücadele etmeye devam ederiz.”

FAŞİST ÇAĞRI

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın” diyen MHP Lideri Bahçeli’yi faşist bir katliam çağrısı yapmakla suçlayarak şöyle konuştu: “Kan deyince yüzüne can geliyor. Bu vücutta baş gitse bile başsız bedenimiz yine sizin önünüzde diz çökmez. Orada yeterince kan dökülüyor, merak etme. Memleket kan gölüne dönmüş, Ortadoğu cehenneme dönmüş durumda, yapıp yapabildikleri öneri bu işte. Bu Çin malı çakma milliyetçi parti, AKP’nin kuyruğu diyordum, artık o da değil. AKP’den daha AKP’li olmuş durumdalar. Her hafta salı günü iki tane AKP grup toplantısı yapılıyor. Artık tek grup toplantısı yapsınlar. Davutoğlu konuşurken Bahçeli de yanında durup kafasını sallasın yeter.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!