Seçmeli yeni ders... ‘Adabımuaşeret’

Güncelleme Tarihi:

Seçmeli yeni ders... ‘Adabımuaşeret’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

Uygun konuşma, giyinme ve davranma liselerde müfredata giren ‘adabımuaşeret’ dersiyle öğretilecek. 9. ve 10’uncu sınıflarda seçmeli olacak ders, 36 saatlik öğretim programı içerecek. Ortaokullarda da ’görgü kuralları ve nezaket’ dersi seçmeli ders olacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokullarda okutulmak üzere ’görgü kuralları ve nezaket’ dersi, liselerde okutulmak üzere de ‘adabımuaşeret’ dersi müfredatı hazırlandı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki yeni ders müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayından geçti.

YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER

Lise 9. ve 10’uncu sınıflarda 36 saatlik öğretim programı içeren ‘adabımuaşeret’ dersi seçmeli dersler kapsamına alındı. Dersin öğretim programı, görgü ve nezaket kurallarının geniş bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayacak biçimde uygulamaya dönük hazırlandı. Öğrencilerin ‘adabımuaşerete’ uygun konuşmaları, giyinmeleri ve davranmaları hedeflenen derslerde, kazanımlar için gerekli becerilerin geliştirilmesinde etkinliklerle zenginleştirilmiş, ilgi çekici araştırma ve uygulamaya yönelik bir öğrenme süreci planlandı. Ayrıca derste, teorik bilgilerin öğretilmesinden ziyade drama, gözlem, tartışma gibi etkinliklere yer verilerek öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine imkân tanınacak. Liselerde ‘adabımuaşeret’ dersi 7 ünitede anlatılacak. m Eğitim SERVİSİ

Haberin Devamı

ORTAOKULDA NEZAKET

- Ortaokullarda tüm kademelerde seçmeli olarak okutulacak ‘görgü kuralları ve nezaket’ dersi ile öğrencilerin iletişimde görgü kurallarının ve nezaketin önemini fark etmeleri; aile içinde, okulda, toplum içinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarına ve nezakete uygun davranış sergilemeleri amaçlanıyor.

Seçmeli yeni ders... ‘Adabımuaşeret’

Ders, iki düzeyde 72 saatlik öğretim programından oluşuyor. Birinci düzeyde dört, ikinci düzeyde ise beş olmak üzere derste toplam dokuz ünite yer alıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!