Savunma Sanayi Başkanı Demir paylaştı: Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 01:11

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında izlettiği Milli Muharip Uçak'ın ilk anlarını Twitter hesabından paylaştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında Milli Muharip Uçak'ın ilk anları izletildi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de o anları Twitter hesabından şu sözlerle paylaştı:

Milletimizin heyecanla, dünyanın merakla beklediği, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan’ın canlı yayında ilk kez izlettiği bekâ projemiz Milli Muharip Uçak’ımızın ilk görüntüleri! Mühendislerimizin emeğine sağlık. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun!

"F-35'TEN ÜST BİR UÇAK"

Hürriyet Gazetesi Yazarı Mete Yarar CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "F-22 ile F-35 arasında gösterilen bir uçak. Bu uçak F-35'ten bir üst uçak olarak gösteriliyor. Önce uçağı uçurmak gerekiyor. Sonra savaşan özellikler yükleniyor üzerine. Hepsi ayrı bir aşama. Şunu söyleyeyim. Biz tarihimizde 5. nesil uçak yapıyoruz. Bu o kadar aslında zor ki. Siz bu safhada bir uçak yapma iddiasındasınız. 2028'den önce çıkaramazsınız diyorlar siz 2023'te uçuracak safhaya getiriyorsunuz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!