Şampiyonlara büyük şov

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlara büyük şov
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali için müthiş bir tanıtım kampanyası düzenlendi. Organizasyon kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Manchester City ve Inter bayrakları asılacak ve kupa Sultanahmet, Galata Kulesi gibi farklı lokasyonlarda dolaştırılacak.

Haberin Devamı

10 Haziran’daki Şampiyonlar Ligi Finali’nde İngiliz Manchester City ile İtalyan Inter takımları İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Kupaya ev sahipliği yapacak olan İstanbul için önemli hazırlıklar yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), final öncesi İstanbul’un yurtdışındaki tanıtımını artırmak amacıyla, Türkiye’nin resmi turizm platformu olan “Go Türkiye”nin desteklediği ve hayata geçirdiği bir dizi etkinlik planladı. Hürriyet ile paylaşılan hazırlıklar sekiz başlık altında şöyle sıralandı:

Şampiyonlara büyük şov

1) YOUTUBE SOHBETLERİ

Proje kapsamında her bölümde eski UEFA  Kurumsal İletişim Direktörü Pedro Pinto’nun moderatörlüğünde, hem futbolu bırakmış hem de hâlâ yeşil sahalarda top koşturan ünlü futbolcular konuk oluyor. İstanbul’un farklı noktalarında çekilen görüntülerde, futboldan İstanbul’a kadar birçok konu konuşuluyor. Projede Galatasaray’dan Hamit Altıntop ve Juan Mata, Beşiktaş’tan Mario Gomez ve Cenk Tosun, Fenerbahçe’den Luis Nani ve Michy Batshuayi ve Inter’den Hakan Çalhanoğlu yer aldı.

Haberin Devamı

Şampiyonlara büyük şov

2) KUPAYI TAKİP ET

Bu konseptte UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, İstanbul’un çeşitli lokasyonlarını adeta bir turist gibi geziyor. Kupanın dolaştığı bazı lokasyonlar Sultanahmet Meydanı, Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Rami Kütüphanesi, Kuzguncuk, Balat, Ortaköy Meydanı ve Atatürk Kültür Merkezi oldu.

Şampiyonlara büyük şov

3) DJ PERFORMANSLARI

8-11 Haziran tarihleri arasında Yenikapı’da festival gerçekleştirilecek. ‘Şampiyonlar Festivali’ adı verilen etkinlik kapsamında 9 Haziran’da dünyaca ünlü DJ’ler sahne alacak. Festivalde Lost Frequencies, Guillaume de Kadebostany, Chris Luno b2b Ceaus ve EMIRAN performans sergileyecek.

Haberin Devamı

4) TÜRKİYE STANDI

Go Türkiye, 8-11 Haziran tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Festivali’ne, ana teması İstanbul olan ve ayrıca Türkiye’nin diğer destinasyonlarını da içeren bir stant tasarımıyla katılacak. Stant festival süresince ziyarete açık olacak.

5) KÖPRÜYE BAYRAKLAR ASILACAK

6-11 Haziran tarihleri arasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne iki finalist takım Inter ve Manchester City logolarının yer aldığı bayraklar ile UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 2023 İstanbul logosunun bulunduğu üç farklı bayrak asılacak.

6) GALATA’DA GÖRSEL ŞÖLEN

6-11 Haziran tarihlerinde 21.00-23.00 saatleri arasında Galata Kulesi üzerinde Türkiye tanıtım filmleri, YouTube sohbetlerinin fragmanları, finalist takımların logoları ve 2023 İstanbul logosu yansıtılacak.

Haberin Devamı

7) ETKİNLİKLER PANOLARDA

İstanbul Havalimanı’ndaki reklam alanları üzerinde tüm etkinliklerin duyuru görselleri yayınlanacak.

8) FUARLARDA KUPA COŞKUSU

Go Türkiye olarak katılım sağlanan fuarlarda UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası sergilenerek, fuar katılımcılarının kupa ile hatıra fotoğrafı çekmeleri ve İstanbul’daki final maçının tanıtımı sağlandı.

BAKMADAN GEÇME!